fbpx

HÄRKIS® kasvaa ja kansainvälistyy

Verso Foodille merkittävä sijoitus LähiTapiolalta

HÄRKIS® -tuotteistaan tunnettu Verso Food Oy saa tukea kasvuun ja kansainvälistymiseen LähiTapiolalta. LähiTapiola sijoittaa 3 miljoonaa euroa yritykseen ja liittyy Verso Foodin omistajaksi aiempien, suomalaisten perheyritysten ja muiden yksityisten sijoittajien lisäksi.

Verso Food kasvaa voimakkaasti ja kansainvälistyy isoin askelin. Yrityksen kotimaisista härkäpavuista valmistettuja tuotteita myydään Suomen lisäksi jo Ruotsissa ja Hollannissa. Verso Foodin kasvutavoitteita tukemaan liittyy nyt myös LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö, jotka sijoittivat 29.6.2018 kasvuyritykseen yhteensä noin kolme miljoonaa euroa. Sijoituksesta yli puolet on Verso Foodille tulevaa uutta rahoitusta.

LähiTapiolan sijoitus antaa Verso Foodille mahdollisuuden panostaa entistä voimakkaammin kasvuun ja kansainvälistymiseen. Rahoitus tukee organisaation vahvistamista, uusien tuotteiden ja tuotekategorioiden kaupallistamista sekä toiminnan laajentamista uusille markkinoille.

Verso Foodin toimitusjohtaja Tomi Järvenpää toivottaa uuden sijoittajan lämpimästi tervetulleeksi. ”Meillä on kovat kasvusuunnitelmat, ja tämän rahoituksen myötä voimme lisätä vauhtia Verso Foodin kasvattamiseksi kansainväliseksi yhtiöksi. Arvostamme sitä, että suomalainen LähiTapiola haluaa lähteä kanssamme rakentamaan kotimaisesta ruokainnovaatiostamme kansainvälistä menestystarinaa.”

”Verso Foodin hyvää sijoituksellista tuottopotentiaalia tukee vahvassa globaalissa kasvussa oleva kasviperäisten elintarvikkeiden markkina. Verso Foodin tuotteet ovat myös ympäristöystävällisiä ja terveellisiä. Elämänturvayhtiönä haluamme olla mukana rahoittamassa tällaisten kotimaisten yhtiöiden toimintaa”, LähiTapiolan sijoitusjohtaja Juha Malm jatkaa.

Verso Food jalostaa suomalaisesta härkäpavusta kasviperäisiä elintarvikkeita. Suomessa yrityksen tunnetuin tuotemerkki on HÄRKIS®, ja maailmalla yritys käyttää tuotemerkkiä Fava Mill. Verso Foodin kasvu on ollut nopeaa. Vuonna 2017 Verso Foodin liikevaihto kolminkertaistui edellisestä vuodesta 6,0 miljoonaan euroon, kun vuonna 2016 liikevaihto oli 2,1 miljoonaa euroa.

Lisätietoja
Verso Food: toimitusjohtaja Tomi Järvenpää, puh. 040 547 6020
LähiTapiola: sijoitusjohtaja Juha Malm, puh. 050 594 3473 ja salkunhoitaja Antti Leppinen, puh. 050 575 3080

Verso Food Oy:n HÄRKIS®-tuotteet valmistetaan suomalaisesta härkäpavusta, jota kasvatetaan Pohjanmaalla. Härkäpavusta on tulossa merkittävä peltokasvi Suomessa. Sen suosio on lisännyt myös sen viljelyalaa, joka kasvoi viime vuonna 34 prosenttia. Härkäpapua viljellään nyt noin 22 000 hehtaarilla, mikä on yhtä paljon kuin perunalla. Korjattavaa satoa saatiin viime vuonna arviolta noin 34 miljoonaa kiloa. Raaka-ainetta riittää, sillä Verso Food käyttää viljellystä härkäpavusta noin 1 prosenttia.

LähiTapiola-ryhmän tehtävänä on turvata asiakkaidensa elämää ja menestystä. Visionamme on tarjota suomalaisille turvallisempaa ja terveempää elämää. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua. LähiTapiola on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaiden omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen. www.lahitapiola.fi/uutishuone