fbpx

Härkispäivä - Beanit

Härkis®-päivä monipuolistaa kouluruokaa

Härkis®-tortillat tamperelaisten oppilaiden suosikkiruoka

Maksuton kouluruoka viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuotta. Kouluruoka on muuttunut ajan saatossa ja viime vuosina etenkin kasvisruoka on monipuolistanut kouluruokaa tarjoamalla oppilaille mahdollisuuden tutustua uusiin, terveellisiin ruokiin. Tampereen kouluissa juhlavuoden lounaalla tarjottiin Härkis®-tortilla ja Kangasalan kouluissa vietetään lokakuussa Verso Foodin lanseeraamaa Härkis®-kasvisruokapäivää.

Maksuttoman kouluruoan juhlavuoden kunniaksi useissa suomalaisissa kouluissa on tarjottu kuluneen vuoden aikana juhlalounaita. Tamperelaisissa kouluissa juhlittiin elokuun lopussa kouluruokailun 70-vuotissyntymäpäivää tarjoamalla oppilaille juhlalounaalla suomalaisesta härkäpavusta valmistetulla Härkis®-tuotteilla täytettyjä tortilloja. Härkis®-tortilla valikoitui juhlalounaaksi tamperelaisten ala- ja yläkoulujen oppilaiden paras uusi kouluruoka -äänestyksen perusteella.

Härkis®-päivä laajenee 10. lokakuuta Kangasalan kouluihin, jolloin oppilaille tarjotaan kasvispäivän lounaalla Härkis®-pyöryköitä. Kangasalan kaupungin ateriapalvelupäällikkö Hannakaisa Haanpää kommentoi päivää seuraavasti:

”Keväällä asiakasraadeissa keskustelimme ala- ja yläkoululaisten kanssa kasvisruuasta ja sen maittavuudesta. Tässä yhteydessä tuli useampi toive saada kasvisruokapäivään myös uusia proteiinin lähteitä. Tältä pohjalta päätimme kokeilla myös Härkis®-päivää Kangasalla.”

Kouluruoka on muuttunut ja kehittynyt 70 vuodessa

Kasvisruoka ei ole enää suomalaisissa kouluissa erityisruokavalio, vaan sitä tarjotaan monissa kouluissa säännöllisesti osana kouluruokaa.

Suomalaisesta härkäpavusta valmistettu käyttövalmis Härkis® on erinomainen kasviproteiinivaihtoehto, sillä se on kotimaista, ympäristöystävällistä ja eettistä lähiruokaa. Härkäpapua viljellään Etelä-Suomesta Kajaanin korkeuksille asti. Härkis® sopii makunsa puolesta kaikille ruokailijoille, ja myös vegaania, gluteenitonta, maidotonta tai soijatonta ruokavaliota noudattaville.

”Härkäpapu on koululaisille loistava ravinnonlähde, sillä sen hitaat hiilihydraatit pitävät verensokerin tasaisena koulupäivän aikana, eikä kovia nälkäpiikkejä pääse syntymään. Kouluruoka tarjoaa myös noin kolmanneksen päivän ravinnontarpeesta, ollen samalla merkittävä osa lasten ruokakasvatusta. Uusiin, terveellisiin ruoka-aineisiin, kuten Härkikseen, on helppo tutustua koululounaalla”, kertoo Verso Foodin tuotepäällikkö ja ravitsemusasiantuntija Sonja Hakala.