fbpx

Kiitos maamme antimista – Onnea Suomi ja suomalainen ruoka! - Härkapapuja kämmenellä

Onnea Suomi ja suomalainen ruoka!

Näin itsenäisyyspäivän aattona nousee mieleen kiitollisuus omasta maasta. Olemme etuoikeutettuja, kun saamme joka päivä hengittää raikasta ilmaa ja syödä puhdasta, omasta maasta nousevaa ruokaa. Onnea tästä, rakas 101-vuotias Suomi!

Saimme tänä vuonna kutsun itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle. Kiitos siitä, että te suomalaiset olette huomanneet työmme. Verso Food on yrityksenä pieni, mutta ajatuksiltaan suuri. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlien teemana on ilmasto ja ympäristö, mitä arvostamme suuresti. Arkiset valinnat vaikuttavat maapallon kestävyyteen, ja siksi Härkis luokin meille jokaiselle oivan mahdollisuuden arjen pienelle ympäristöteolle.

Haluamme tehdä maukasta ruokaa jokaiselle suomalaiselle – niin lihansyöjille, fleksaajille kuin kasvissyöjille ja vegaaneillekin. Tavoitteenamme on tehdä niin herkullista ruokaa, että se maistuu ihan kaikille.

Onneksi löysimme härkäpavun uudelleen vuosisatojen takaa, ja opimme tekemään siitä uudenlaista hyvää ruokaa. Tuo pieni ja ikivanha, Suomen maaperässä viihtyvä huipputerveellinen papu on Suomen lahja meille kaikille. Kotimainen härkäpapulajike on maultaan ja ravintoarvoiltaan ylivertainen: valoisat kesäyöt pakkaavat papuun erityisen hyvän pähkinäisen aromin ja mittavan määrän ravintoaineita. Ja mikä parasta, härkäpapu on viljelykasvina luontoystävällinen, sillä se typettää maaperän.

On myös ilahduttavaa, että itsenäisyyspäivän vastaanoton juhlapöydässä nähdään härkäpapuja useammassa juhlaruoassa, kuten suolaisissa piirakoissa ja jälkiruuassa härkäpapupikkuleipien muodossa.

Kiitos kaikille suomalaisille, että olette ottaneet Härkiksen omaksenne. Kiitos, että elätte kanssamme unelmaa todeksi. Me lupaamme kehittää tuotteitamme koko ajan eteenpäin.

Ps. Kiitollisuutena härkäpapua kohtaan ilmennämme sen hohtoa pukeutumisessamme. Nuori korumuotoilija Jaana Junkkaala Pioni Designista on tyylitellyt meille kauniit härkäpavun innoittamat korvakorut Linnan juhliin.

Hyvää ja maukasta itsenäisyyspäivää kaikille,

Leena ja Tarja

 

Leena Saarinen on Verso Foodin hallituksen puheenjohtaja, ja mukana Härkiksen kehittämisessä lähes alusta alkaen.
Tarja Ollila on johtaja Verso Foodissa ja yrityksen pitkäaikainen toimitusjohtaja, jonka aikana Härkis lanseerattiin markkinoille.

Leenan mukaan paras levypiirakka ikinä tulee Härkis Originalista – riittävästi mustapippuria mausteeksi ja pannu kuumaa teetä seuraksi. Täyttävä pikasalaatti arki-iltaan syntyy myös helposti ja se tehdään Tarjan vinkin mukaan näin: pannulle tilkka öljyä ja siihen chiliflakesia, suolaa ja mustapippuria, Härkis Original rasia tyhjäksi kuumaan öljyn ja mausteiden sekaan. Paistetaan se rapeaksi ja kaadetaan salaatin päälle.