Shakshouka on Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä perinteinen tomaattikastikkein pannuruoka. Shakshoukaa syödään usein aamupalalla, mutta se taipuu helposti myös niin lounaaksi kuin päivälliseksikin.
Raaka-aineet
Ohjeet
Kuutioi paprika ja sipuli.
Kuumenna paistinpannussa öljy. Lisää paprika -ja sipulikuutiot ja kuullota noin viisi minuuttia.
Lisää pannulle savupaprikajauhe, jeera sekä härkäpapusuikaleet ja pyöräytä ne hyvin sekaisin.
Lisää nesteet, sokeri ja suola. Anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia.
Tee kastikkeeseen kauhan avulla neljä koloa. Lisää jokaiseen koloon yksi rikottu muna. Laita kansi päälle ja jatka hauduttamista sen aikaa, että valkuaiset ovat hyytyneet.
Lisää päälle murusteltu fetajuusto ja persilja -tai korianterisilppua. Nauti leivän kanssa.
Ainesosat
Valmistusohjeet
Kuutioi paprika ja sipuli.
Kuumenna paistinpannussa öljy. Lisää paprika -ja sipulikuutiot ja kuullota noin viisi minuuttia.
Lisää pannulle savupaprikajauhe, jeera sekä härkäpapusuikaleet ja pyöräytä ne hyvin sekaisin.
Lisää nesteet, sokeri ja suola. Anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia.
Tee kastikkeeseen kauhan avulla neljä koloa. Lisää jokaiseen koloon yksi rikottu muna. Laita kansi päälle ja jatka hauduttamista sen aikaa, että valkuaiset ovat hyytyneet.
Lisää päälle murusteltu fetajuusto ja persilja -tai korianterisilppua. Nauti leivän kanssa.