Masala dosa on suosittu intialainen aamiaisruoka, joka sopii hyvin myös tarjottavaksi lounaalla tai illallisella. Nämä letut täytetään aromaattisella Härkis härkäpapumuru-perunacurrylla ja tarjoillaan raikkaan raita-kastikkeen kanssa.
Raaka-aineet
Ohjeet
Yhdistä kulhossa kuivat raaka-aineet. Vatkaa joukkoon vesi. Jätä taikina turpoamaan vähintään puolen tunnin ajaksi.
Sekoita mausteet jogurtin joukkoon ja laita kylmään odottamaan.
Kuori ja pilko perunat kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit.
Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuliviipaleet ja mausteet. Freesaa muutama minuutti. Lisää härkäpapumuru ja perunat. Kuumenna seos hyvin, tarkista maku ja pidä lämpimänä.
Kuumenna toisella pannulla tilkka öljyä ja kaada dosa-taikinaa pannulle kuin paistaisit lettuja. Kääntele pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi. Paista molemmilta puolilta. Paista loput letut samalla tavalla. Pidä letut lämpiminä esim. folion alla.
Täytä dosa-letut ja tarjoa ne raita-kastikkeen kanssa.
Ainesosat
Valmistusohjeet
Yhdistä kulhossa kuivat raaka-aineet. Vatkaa joukkoon vesi. Jätä taikina turpoamaan vähintään puolen tunnin ajaksi.
Sekoita mausteet jogurtin joukkoon ja laita kylmään odottamaan.
Kuori ja pilko perunat kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit.
Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuliviipaleet ja mausteet. Freesaa muutama minuutti. Lisää härkäpapumuru ja perunat. Kuumenna seos hyvin, tarkista maku ja pidä lämpimänä.
Kuumenna toisella pannulla tilkka öljyä ja kaada dosa-taikinaa pannulle kuin paistaisit lettuja. Kääntele pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi. Paista molemmilta puolilta. Paista loput letut samalla tavalla. Pidä letut lämpiminä esim. folion alla.
Täytä dosa-letut ja tarjoa ne raita-kastikkeen kanssa.