fbpx

Tulostusasetukset

Dandan-nuudelit härkäpapumurulla

Annoksia4 annosta

Kiinasta, Sichuanin alueelta alun perin kotoisin olevat dan dan -nuudelit ovat maukas yhdistelmä mausteisuutta, pähkinäisyyttä ja umamia. Tässä reseptissä perinteinen possun liha on korvattu rapeaksi paistetulla Härkiksellä.

Härkis dan dan nuudelit

 0,75 dl öljyä
 2 rkl inkivääritahnaa
 2 rkl soijakastiketta
 1 rkl riisiviinietikkaa (Mirin)
 0,50 tl suolaa
 0,75 dl makeuttamatonta karkeaa maapähkinätahnaa
Lisäksi
 100 g kevätsipulia
 0,50 dl öljyä
 1 dl kuorittuja maapähkinöitä
 0,50 tl chilihiutaleita
 1 pkt Härkis® härkäpapumuru, Maustamatonta (250g)
 250 g nuudeleita
 1 lime
1

Sekoita kaikki maustekastikkeen aineet hyvin sekaisin.

2

Pilko kevätsipuli.

3

Paista rapeaksi öljyssä kevätsipuli (jätä hieman koristeluun), pähkinät, chilihiutaleet ja Härkis. Siirrä sivuun odottamaan.

4

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä.

5

Kuumenna maustekastike ja keitinvesi esim. wokkipannussa. Pyöräytä joukkoon nuudelit. Annostele lämpimille lautasille ja ripottele päälle Härkisseos.

6

Purista päälle limemehua ja koristele kevätsipulilla.

Ravintosisältö

Annoksia 0