Gluteeniton ja vegaaninen Härkis® kesäpizza | Reseptit | Beanit

Härkis® kesäpizza

Annoksia1 annos
Annos-
määrä

Gluteeniton ja vegaaninen Härkis kesäpizza katoaa parempiin suihin jo pelliltä, jos et pidä varaasi. Kruunaa koko kauneus syötävillä kukilla. Ohjeella syntyy kaksi pizzaa.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Raaka-aineet

 3 dl lämmintä vettä
 25 g hiivaa
 ½ rkl psylliumia
 2 tl ruokosokeria
 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
 1 tl (Himalajan) suolaa
 3 rkl oliiviöljyä
Pizzan täytteet
 1 rkl pizzamaustetta
 130 g (vegaanista) basilikapestoa
 ½ kesäkurpitsa
 2 kpl nektariinia
 ½ punasipuli
 oliiviöljyä
Cashew-tahini kastikkeen aineet
 2 dl cashewpähkinöitä
 1–2 rkl vaaleaa tahinia
 2 tl (kylmää) vettä
 2 tl omenasiiderietikkaa
 1 valkosipulin kynsi
 suolaa
Tarjoiluun
 basilikaa
 cashew-tahini kastiketta
 (syötäviä kukkia)

Ohjeet

Valmista ensin cashew-tahini kastike
1

Kiehauta vettä ja laita cashewpähkinät kuumaan veteen likoamaan noin 10-15 minuutiksi. Valuta vesi pois ja huuhtaise pähkinöitä vielä siivilässä.

2

Laita pähkinät ja muut kastikkeen aineet (sauvasekoittimen) kulhoon ja soseuta sileäksi. (Lisää vettä noin 0,5–1 dl kerrallaan, kunnes koostumus on hyvä.)

Valmista sitten pizzat
3

Liuota hiiva veteen ja lisää sekaan ruokosokeri ja psyllium. Sekoita ja anna turvota hetki.

4

Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa hetki ja lisää sitten vielä oliiviöljy (vaivaa lisää).

5

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pohjat jauhotetun leivinpaperin päällä mahdollisimman ohuiksi pizzapohjiksi (taikinasta tulee kaksi pyöreää isoa pizzaa). Anna kohota.

6

Sillä välin höylää (esim. juustohöylällä) kesäkurpitsasta ohuita siivuja, (kuori ja) pilko nektariinit ja siivuta punasipuli.

7

Kaada härkäpapumuru kulhoon, lisää sekaan noin 1 rkl pizzamaustetta ja sekoita.

8

Levitä pizzapohjien päälle pestoa, maustettua härkäpapumurua ja kasvikset. Pirskota päälle vielä oliiviöljyä.

9

Paista pizzat (yksi kerrallaan) uunissa 225 asteessa noin 10–15 min tai kunnes pizza on saanut kauniin värin reunoille.

10

Tarjoa pizza cashew-tahini kastikkeen ja basilikan kera. Kruunaa Härkis-kesäpizza syötävillä kukilla!

Härkis® kesäpizza

Ainesosat

 3 dl lämmintä vettä
 25 g hiivaa
 ½ rkl psylliumia
 2 tl ruokosokeria
 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
 1 tl (Himalajan) suolaa
 3 rkl oliiviöljyä
Pizzan täytteet
 1 rkl pizzamaustetta
 130 g (vegaanista) basilikapestoa
 ½ kesäkurpitsa
 2 kpl nektariinia
 ½ punasipuli
 oliiviöljyä
Cashew-tahini kastikkeen aineet
 2 dl cashewpähkinöitä
 1–2 rkl vaaleaa tahinia
 2 tl (kylmää) vettä
 2 tl omenasiiderietikkaa
 1 valkosipulin kynsi
 suolaa
Tarjoiluun
 basilikaa
 cashew-tahini kastiketta
 (syötäviä kukkia)

Valmistusohjeet

Valmista ensin cashew-tahini kastike
1

Kiehauta vettä ja laita cashewpähkinät kuumaan veteen likoamaan noin 10-15 minuutiksi. Valuta vesi pois ja huuhtaise pähkinöitä vielä siivilässä.

2

Laita pähkinät ja muut kastikkeen aineet (sauvasekoittimen) kulhoon ja soseuta sileäksi. (Lisää vettä noin 0,5–1 dl kerrallaan, kunnes koostumus on hyvä.)

Valmista sitten pizzat
3

Liuota hiiva veteen ja lisää sekaan ruokosokeri ja psyllium. Sekoita ja anna turvota hetki.

4

Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa hetki ja lisää sitten vielä oliiviöljy (vaivaa lisää).

5

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pohjat jauhotetun leivinpaperin päällä mahdollisimman ohuiksi pizzapohjiksi (taikinasta tulee kaksi pyöreää isoa pizzaa). Anna kohota.

6

Sillä välin höylää (esim. juustohöylällä) kesäkurpitsasta ohuita siivuja, (kuori ja) pilko nektariinit ja siivuta punasipuli.

7

Kaada härkäpapumuru kulhoon, lisää sekaan noin 1 rkl pizzamaustetta ja sekoita.

8

Levitä pizzapohjien päälle pestoa, maustettua härkäpapumurua ja kasvikset. Pirskota päälle vielä oliiviöljyä.

9

Paista pizzat (yksi kerrallaan) uunissa 225 asteessa noin 10–15 min tai kunnes pizza on saanut kauniin värin reunoille.

10

Tarjoa pizza cashew-tahini kastikkeen ja basilikan kera. Kruunaa Härkis-kesäpizza syötävillä kukilla!

JaaTwiittaaTallenna