Thai sitrus-maustetusta Härkiksestä ja cantaloupe-melonista loihdit raikkaan salaatin ja niille sopivan hapokkaan avocadomajoneesin, jotka kasataan salaatinlehdille täydelliseksi kevyeksi lounaaksi.
Reseptin on laatinut Meri-Tuuli Väntsi.
Raaka-aineet
Ohjeet
Kuori meloni ja koverra siitä siemenet pois. Viipaloi hieman alle 1 cm paloiksi ja palat edelleen pieniksi kuutioiksi. Laita melonipalat kulhoon. Murusta sekaan paistettu Härkis Thai Sitrus. Hienonna yrtin lehdet ja lisää seokseen chililastujen kera.
Puolita avokadot, poista kivi ja lusikoi avokadon hedelmäliha korkeareunaiseen kulhoon. Lisää majoneesi, limen mehu ja soseuta sileäksi. Mausta suolalla.
Rouhi maapähkinöitä veitsellä pienemmäksi. Leikkaa salaateista kanta pois ja irroita lehdet ja pese ne. Kuivaa kevyesti. Lusikoi lehdille avokadomajoneesia ja sitten Härkis-melonisalaattia. Viimeistele pähkinämurulla ja syö heti.
Vinkki: Voit valmistella Härkis-melonisalaatin ja avokadomajoneesin edellisenä päivänä. Kokoa salaattiveneet vasta juuri ennen nauttimista.
Ainesosat
Valmistusohjeet
Kuori meloni ja koverra siitä siemenet pois. Viipaloi hieman alle 1 cm paloiksi ja palat edelleen pieniksi kuutioiksi. Laita melonipalat kulhoon. Murusta sekaan paistettu Härkis Thai Sitrus. Hienonna yrtin lehdet ja lisää seokseen chililastujen kera.
Puolita avokadot, poista kivi ja lusikoi avokadon hedelmäliha korkeareunaiseen kulhoon. Lisää majoneesi, limen mehu ja soseuta sileäksi. Mausta suolalla.
Rouhi maapähkinöitä veitsellä pienemmäksi. Leikkaa salaateista kanta pois ja irroita lehdet ja pese ne. Kuivaa kevyesti. Lusikoi lehdille avokadomajoneesia ja sitten Härkis-melonisalaattia. Viimeistele pähkinämurulla ja syö heti.
Vinkki: Voit valmistella Härkis-melonisalaatin ja avokadomajoneesin edellisenä päivänä. Kokoa salaattiveneet vasta juuri ennen nauttimista.