Härkis® Thai salaattiveneet | Härkis

Härkis® Thai salaattiveneet

Annoksia4 annosta
Kokonaisaika10 min
Annos-
määrä

Thai sitrus-maustetusta Härkiksestä ja cantaloupe-melonista loihdit raikkaan salaatin ja niille sopivan hapokkaan avocadomajoneesin, jotka kasataan salaatinlehdille täydelliseksi kevyeksi lounaaksi.

Reseptin on laatinut Meri-Tuuli Väntsi.

Raaka-aineet

 0,50 Cantaloupe-meloni
 0,50 ruukku Thai basilikaa tai minttua
 1 tl chililastuja
 2 kypsää avokadoa
 1 dl majoneesia
 2 limen mehu
 0,50 tl suolaa
 1 dl suolapähkinöitä
 2 baby gem -salaattia tai1 Cosmopolitan salaattikerä

Ohjeet

1

Kuori meloni ja koverra siitä siemenet pois. Viipaloi hieman alle 1 cm paloiksi ja palat edelleen pieniksi kuutioiksi. Laita melonipalat kulhoon. Murusta sekaan paistettu Härkis Thai Sitrus. Hienonna yrtin lehdet ja lisää seokseen chililastujen kera.

2

Puolita avokadot, poista kivi ja lusikoi avokadon hedelmäliha korkeareunaiseen kulhoon. Lisää majoneesi, limen mehu ja soseuta sileäksi. Mausta suolalla.

3

Rouhi maapähkinöitä veitsellä pienemmäksi. Leikkaa salaateista kanta pois ja irroita lehdet ja pese ne. Kuivaa kevyesti. Lusikoi lehdille avokadomajoneesia ja sitten Härkis-melonisalaattia. Viimeistele pähkinämurulla ja syö heti.

4

Vinkki: Voit valmistella Härkis-melonisalaatin ja avokadomajoneesin edellisenä päivänä. Kokoa salaattiveneet vasta juuri ennen nauttimista.

Härkis® Thai salaattiveneet

Ainesosat

 0,50 Cantaloupe-meloni
 0,50 ruukku Thai basilikaa tai minttua
 1 tl chililastuja
 2 kypsää avokadoa
 1 dl majoneesia
 2 limen mehu
 0,50 tl suolaa
 1 dl suolapähkinöitä
 2 baby gem -salaattia tai1 Cosmopolitan salaattikerä

Valmistusohjeet

1

Kuori meloni ja koverra siitä siemenet pois. Viipaloi hieman alle 1 cm paloiksi ja palat edelleen pieniksi kuutioiksi. Laita melonipalat kulhoon. Murusta sekaan paistettu Härkis Thai Sitrus. Hienonna yrtin lehdet ja lisää seokseen chililastujen kera.

2

Puolita avokadot, poista kivi ja lusikoi avokadon hedelmäliha korkeareunaiseen kulhoon. Lisää majoneesi, limen mehu ja soseuta sileäksi. Mausta suolalla.

3

Rouhi maapähkinöitä veitsellä pienemmäksi. Leikkaa salaateista kanta pois ja irroita lehdet ja pese ne. Kuivaa kevyesti. Lusikoi lehdille avokadomajoneesia ja sitten Härkis-melonisalaattia. Viimeistele pähkinämurulla ja syö heti.

4

Vinkki: Voit valmistella Härkis-melonisalaatin ja avokadomajoneesin edellisenä päivänä. Kokoa salaattiveneet vasta juuri ennen nauttimista.

JaaTwiittaaTallenna