Kesärullat | Härkis

Kesärullat

Annoksia15 annosta
Annos-
määrä

Kesärullat eli riisipaperirullat ovat raikasta ja ruokaisaa syötävää. Dippaile kesärullia dippikastikkeisiin, nauti ja ihastu!

Raaka-aineet

 180 g riisinuudeleita
 3 kevätsipulin vartta
 1 rkl seesaminsiemeniä
 1 rkl öljyä
 0,50 tl seesamiöljyä
 1 tl riisiviinietikkaa
 suolaa
 250 g porkanoita
 200 g kurkkua
 1 pkt riisipaperiarkkeja

Ohjeet

1

Liota riisinuudelit kuumassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi ja leikkaa nuudelit saksilla lyhyemmiksi.

2

Suikaloi kevätsipulin varret. Sekoita nuudelien joukkoon öljyt, seesaminsiemenet, riisiviinietikka, suola ja kevätsipuli.

3

Paista Härkis rapeaksi.

4

Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi tikuiksi.

5

Upota yksi riisipaperiarkki kerrallaan kuumaan, ei kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Nosta suorana reunoista pidellen työlaudalle. Levitä täytteet 3–4 sentin päähän arkin alaosasta. Käännä itseäsi lähinnä oleva reuna täytteiden päälle. Käännä sitten keskelle myös sivureunat. Kääri rulla napakaksi paketiksi. Valmista loput rullat samoin. Älä kasaa kääryleitä päällekkäin, koska riisipaperit tarttuvat toisiinsa.

6

Tarjoa kesärullat erilaisten dippien kanssa. Rullat ovat parhaimmillaan juuri käärittyinä, sillä riisipaperi kuivuu nopeasti.

Kesärullat

Ainesosat

 180 g riisinuudeleita
 3 kevätsipulin vartta
 1 rkl seesaminsiemeniä
 1 rkl öljyä
 0,50 tl seesamiöljyä
 1 tl riisiviinietikkaa
 suolaa
 250 g porkanoita
 200 g kurkkua
 1 pkt riisipaperiarkkeja

Valmistusohjeet

1

Liota riisinuudelit kuumassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi ja leikkaa nuudelit saksilla lyhyemmiksi.

2

Suikaloi kevätsipulin varret. Sekoita nuudelien joukkoon öljyt, seesaminsiemenet, riisiviinietikka, suola ja kevätsipuli.

3

Paista Härkis rapeaksi.

4

Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi tikuiksi.

5

Upota yksi riisipaperiarkki kerrallaan kuumaan, ei kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Nosta suorana reunoista pidellen työlaudalle. Levitä täytteet 3–4 sentin päähän arkin alaosasta. Käännä itseäsi lähinnä oleva reuna täytteiden päälle. Käännä sitten keskelle myös sivureunat. Kääri rulla napakaksi paketiksi. Valmista loput rullat samoin. Älä kasaa kääryleitä päällekkäin, koska riisipaperit tarttuvat toisiinsa.

6

Tarjoa kesärullat erilaisten dippien kanssa. Rullat ovat parhaimmillaan juuri käärittyinä, sillä riisipaperi kuivuu nopeasti.

JaaTwiittaaTallenna