Hyppää sisältöön

Nakumuru-bolognese

Koko perheelle maistuva bolognese syntyy maustamattomasta härkäpapumurusta, kavereiden kesken nakumurusta. Helppoa, nopeaa ja maistuvaa kotimaisesta härkäpavusta!

Härkis bolognese
Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

alle 30 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton

Ainesosat

1sipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplporkkanaa
2 rklrypsiöljyä
1 pktHärkis® härkäpapumurua, maustamaton (250g)
1 kplkasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 tloreganoa
1 tl basilikaa
½ tlmustapippuria
½ tlpaprikajauhetta
¼ tlcayennepippuria
2 pkt (à 400 g)tomaattimurskaa
vettä tai ruokakermaa

Lisäksi

350 g pastaa
1 dlparmesanjuustoa raastettuna
½ ruukkutuoretta basilikaa

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja raasta porkkana.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää pilkotut kasvikset ja härkäpapumuru. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet, muut kasvikset hiukan laiskistuneet ja härkäpapumuru on saanut hiukan väriä ja rapeutunut. Murustele joukkoon liemikuutio ja lisää mausteet. Kuumenna sekoitellen vielä hetki.
  3. Lisää kattilaan tomaattimurskat. Kuumenna ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa.
  4. Tarjoa bolognese pastan, parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.

Haku