Nakumuru-bolognese | Härkis

Nakumuru-bolognese

Annoksia4 annosta
Annos-
määrä

Koko perheelle maistuva bolognese syntyy maustamattomasta härkäpapumurusta, kavereiden kesken nakumurusta. Helppoa, nopeaa ja maistuvaa kotimaisesta härkäpavusta!

Raaka-aineet

 1 kpl sipuli
 3 kpl valkosipulinkynsi
 1 kpl porkkana
 2 rkl rypsiöljyä
 1 kpl kasvisliemikuutio
 1 tl suolaa
 1 tl oreganoa
 1 tl basilikaa
 0,50 tl mustapippuria
 0,50 tl paprikajauhetta
 0,25 tl cayennepippuria
 2 pkt (à 400 g) tomaattimurskaa
 vettä tai ruokakermaa
Lisäksi
 350 g pastaa
 1 dl parmesanjuustoa raastettuna
 puolikas ruukku tuoretta basilikaa

Ohjeet

1

Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja raasta porkkana.

2

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää paloitellut kasvikset ja härkäpapumuru. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet, muut kasvikset hiukan laiskistuneet ja härkäpapumuru on saanut hiukan väriä ja rapeutunut. Murustele joukkoon liemikuutio ja lisää mausteet. Kuumenna sekoitellen vielä hetki.

3

Lisää kattilaan tomaattimurskat. Kuumenna ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa.

4

Tarjoa bolognese pastan, parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.

Nakumuru-bolognese

Ainesosat

 1 kpl sipuli
 3 kpl valkosipulinkynsi
 1 kpl porkkana
 2 rkl rypsiöljyä
 1 kpl kasvisliemikuutio
 1 tl suolaa
 1 tl oreganoa
 1 tl basilikaa
 0,50 tl mustapippuria
 0,50 tl paprikajauhetta
 0,25 tl cayennepippuria
 2 pkt (à 400 g) tomaattimurskaa
 vettä tai ruokakermaa
Lisäksi
 350 g pastaa
 1 dl parmesanjuustoa raastettuna
 puolikas ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

1

Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja raasta porkkana.

2

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää paloitellut kasvikset ja härkäpapumuru. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet, muut kasvikset hiukan laiskistuneet ja härkäpapumuru on saanut hiukan väriä ja rapeutunut. Murustele joukkoon liemikuutio ja lisää mausteet. Kuumenna sekoitellen vielä hetki.

3

Lisää kattilaan tomaattimurskat. Kuumenna ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää tarvittaessa vettä tai ruokakermaa.

4

Tarjoa bolognese pastan, parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.

JaaTwiittaaTallenna