Peruna-bataattisosevuoka Kaura-pinaattipyöryköillä | Härkis

Peruna-bataattisosevuoka Kaura-pinaattipyöryköillä

Annoksia4 annosta
Annos-
määrä

Pyörykät ja muusi kuuluvat lähes joka lapsen suosikkiruokien joukkoon. Nyt nämä kaksi suosikkiraaka-ainetta ovat saaneet kaverikseen bataatin, joka antaa ruoalla aurinkoisen värin ja lisämakua. Niin helppoa ja hyvää.

Raaka-aineet

 1 kg muusiperunoita
 500 g bataattia
 50 g voita
 2 dl ruokakermaa
 0,50 rkl sitruunamehua
 1,50 tl suolaa
 2 dl juustoraastetta
Lisäksi

Ohjeet

1

Kuori ja paloittele perunat ja bataatti. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä juurekset kattilassa.

2

Soseuta juurekset perunasurvimella tai sähkövatkaimella.

3

Lisää joukkoon rasva, ruokakerma, sitruunamehu ja suola. Vatkaa kuohkeaksi ja sekoita joukkoon vielä juustoraaste.

4

Lusikoi muusi uunivuokaan ja painele seokseen pyörykät.

5

Paista 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

Peruna-bataattisosevuoka Kaura-pinaattipyöryköillä

Ainesosat

 1 kg muusiperunoita
 500 g bataattia
 50 g voita
 2 dl ruokakermaa
 0,50 rkl sitruunamehua
 1,50 tl suolaa
 2 dl juustoraastetta
Lisäksi

Valmistusohjeet

1

Kuori ja paloittele perunat ja bataatti. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä juurekset kattilassa.

2

Soseuta juurekset perunasurvimella tai sähkövatkaimella.

3

Lisää joukkoon rasva, ruokakerma, sitruunamehu ja suola. Vatkaa kuohkeaksi ja sekoita joukkoon vielä juustoraaste.

4

Lusikoi muusi uunivuokaan ja painele seokseen pyörykät.

5

Paista 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

JaaTwiittaaTallenna