Uunijuureksia, Härkis® Kaura-punajuuripyöryköitä ja piparjuuri-tzatzikia | Härkis

Uunijuureksia, Härkis® Kaura-punajuuripyöryköitä ja piparjuuri-tzatzikia

Annoksia4 annosta
Annos-
määrä

Uunijuureksista saat mainion ja näyttävän pääruoan Härkis pyöryköiden kanssa. Tarjoile ruoka maistuvan ja raikkaan piparjuuri-tzatzikin kera.

Raaka-aineet

 500 g perunoita
 400 g porkkanoita
 200 g palsternakkaa
 250 g sipulia
 2 rkl öljyä
 0,50 rkl sitruunamehua
 1,50 tl suolaa
 0,50 tl timjamia
 rouhittua mustapippuria
Lisäksi
Piparjuuri-tzatzikia
 0,50 kurkku (150g)
 2 valkosipulinkynttä
 200 g turkkilaista jogurttia
 2 tl piparjuuritahnaa
 2 tl sitruunamehua
 0,50 tl minttua
 0,50 tl suolaa
 0,50 tl sokeria
 rouhittua mustapippuria

Ohjeet

1

Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Kuori sipulit ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Levitä juurekset yhteen kerrokseen uunipellille, jolla ei ole leivinpaperia.

2

Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Kypsennä 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

3

Lisää joukkoon pyörykät ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

4

Huuhtele kurkku huolella. Raasta se ja purista ylimääräinen neste pois. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet jogurtin joukkoon. Lisää jogurttiin kurkkuraaste ja muut ainekset. Laita kylmään tekeytymään.

Uunijuureksia, Härkis® Kaura-punajuuripyöryköitä ja piparjuuri-tzatzikia

Ainesosat

 500 g perunoita
 400 g porkkanoita
 200 g palsternakkaa
 250 g sipulia
 2 rkl öljyä
 0,50 rkl sitruunamehua
 1,50 tl suolaa
 0,50 tl timjamia
 rouhittua mustapippuria
Lisäksi
Piparjuuri-tzatzikia
 0,50 kurkku (150g)
 2 valkosipulinkynttä
 200 g turkkilaista jogurttia
 2 tl piparjuuritahnaa
 2 tl sitruunamehua
 0,50 tl minttua
 0,50 tl suolaa
 0,50 tl sokeria
 rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

1

Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Kuori sipulit ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Levitä juurekset yhteen kerrokseen uunipellille, jolla ei ole leivinpaperia.

2

Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Kypsennä 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

3

Lisää joukkoon pyörykät ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

4

Huuhtele kurkku huolella. Raasta se ja purista ylimääräinen neste pois. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet jogurtin joukkoon. Lisää jogurttiin kurkkuraaste ja muut ainekset. Laita kylmään tekeytymään.

JaaTwiittaaTallenna