Hyppää sisältöön

Härkis®-punakaalilaatikko

Härkis härkäpapumurskalla, glögillä ja punajuurella höystetty punakaalilaatikko sopii niin pääruoaksi kuin lisukkeeksikin. Täyteläinen kasvisruoka tuo uutta väriä ja makua, vaikka joulupöytään!

Härkis punakaalilaatikko
Annoskoko

8–10 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

¾ dlrypsiöljyä
1 rasHärkis Härkäpapumurska Original (250 g)
1 kgpunakaalia
3omenaa
1sipuli
½ dlrypsiöljyä
3 pientäetikkapunajuurta
1 dlpunajuurilientä
2–3 dlvettä
1 ½ dlglögitiivistettä
1kasvisliemikuutio
1 tletikkaa
1 tltimjamia
maun mukaansuolaa

Lisäksi

150 g(vegaanista) tuorejuustoa
1 ½ dlpaahdettuja kuorettomia manteleita
gluteenittomia korppujauhoja ja Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Valmistusohje

  1. Paista härkäpapumurska öljyssä rapeaksi ja siirrä sivuun.
  2. Poista kaalista kantaosa. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja lohko omenat.
  3. Kuumenna isossa kattilassa öljy. Lisää kaali ja sipulit muutamassa erässä paista hetken aikaa. Lisää omenat
    ja sekoita hyvin ja anna kypsyä hetken aikaa. Lisää etikkapunajuuret, punajuuriliemi, vesi, glögitiiviste, kasvisliemikuutio, sekä etikka. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Lisää hauduttamisen lopulla härkäpapumurska ja tarpeen vaatiessa vettä. Mausta timjamilla ja suolalla.
  4. Voit tarjoilla Härkis-punakaalivuoan sellaisenaan, tai tehdä siitä vieläkin herkullisemman lisäämällä joukkoon tuorejuustoa ja paahdettuja manteleita.
  5. Kaada punakaaliseos uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja lisää Sunnuntai Juoksevaa. Kuorruta kuumassa uunissa grillivastusten alla muutaman minuutin ajan.

Haku