Jouluinen Härkis®-salaatti
Tämä ihana salaatti saa ruokaisuutta juureksista ja lempeästi sitruunalla maustetuista Härkis härkäpapusuikaleista.
Annoskoko
4–5 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
350 g | porkkanoita |
350 g | palsternakkoja |
4 rkl | öljyä |
1 rkl | vaaleaa siirappia |
¾ tl | kanelia |
½ tl | suolaa |
½ dl | pinjansiemeniä |
1 pkt | Härkis Härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250 g) |
150 g | salaattisekoitusta |
n. 150 g | (vegaanista) sinihomejuustoa |
1 dl | granaattiomenansiemeniä |
Valmistusohje
- Laita kiertoilmauuni lämpiämään 250 asteeseen.
- Kuori porkkanat ja palsternakat puolita neljään osaan pituussuunnassa.
- Laita uunipellille ja mittaa joukkoon öljy, siirappi, kaneli ja suola. Pyörittele juurekset mausteissa ja laita uuniin paahtumaan noin 15 minuutiksi.
- Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla. Varo polttamasta.
- Paista härkäpapusuikaleet rapeaksi ja siirrä sivuun. Anna juuresten ja härkäpapusuikaleiden jäähtyä hieman.
- Kokoa salaatti. Laita salaattisekoitus tarjoiluastian pohjalle tai annoslautasille. Asettele haaleat juurekset ja härkäpapusuikaleet salaatille. Murra sinihomejuustosta paloja ja lisää salaattiin ja viimeistele salaatti pinjan -ja granaattiomenan siemenillä.
- Rouhi päälle hieman merisuolaa ja mustapippuria.
- VINKKI: Voit tarjota salaatin lisänä vinaigrette kastiketta.