Peruna-bataattimuusi kaura-pinaattipyöryköillä
Tässä reseptissä valmiit pyörykät sujahtavat suussa sulavan bataattimuusin joukkoon.
Annoskoko
3–4 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 kg | muusiperunoita |
500 g | bataattia |
50 g | voita |
2 dl | ruokakermaa |
½ rkl | sitruunamehua |
1 ½ tl | suolaa |
2 dl | juustoraastetta |
Lisäksi
1 pkt | Härkis Kaura-pinaattipyörykkä (200 g) |
Valmistusohje
- Kuori ja paloittele perunat ja bataatti. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä juurekset kattilassa.
- Soseuta juurekset perunasurvimella tai sähkövatkaimella.
- Lisää joukkoon rasva, ruokakerma, sitruunamehu ja suola. Vatkaa kuohkeaksi ja sekoita joukkoon vielä juustoraaste.
- Lusikoi muusi uunivuokaan ja painele seokseen pyörykät.
- Paista 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.