Uunijuureksia, Härkis® Kaura-punajuuripyöryköitä ja piparjuuri-tzatzikia
Ihanan mehevän makuisia paahdettuja uunijuureksia, herkullisia Härkis-pyöryköitä ja raikasta tzatzikia. Härkullisen maukasta!
Annoskoko
3–4 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
500 g | perunoita |
400 g | porkkanoita |
200 g | palsternakkaa |
250 g | sipulia |
2 rkl | öljyä |
½ rkl | sitruunamehua |
1 ½ tl | suolaa |
½ tl | timjamia |
rouhittua mustapippuria |
Lisäksi
1 pkt | Härkis Kaura-punajuuripyörykkä ( 200 g) |
Kastike
½ | kurkku (n. 150 g) |
2 | valkosipulinkynttä |
200 g | turkkilaista jogurttia |
2 tl | piparjuuritahnaa |
2 tl | sitruunamehua |
½ tl | minttua |
½ tl | suolaa |
½ tl | sokeria |
rouhittua mustapippuria |
Valmistusohje
- Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Kuori sipulit ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Levitä juurekset yhteen kerrokseen uunipellille.
- Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Kypsennä 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kerran paistamisen aikana.
- Lisää joukkoon pyörykät ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia.
- Huuhtele kurkku huolella. Raasta se ja purista ylimääräinen neste pois. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet jogurtin joukkoon. Lisää jogurttiin kurkkuraaste ja muut ainekset. Laita kylmään tekeytymään.