Hyppää sisältöön

Bao-höyrysämpylät Härkis®-täytteellä

Bao-höyrysämpylät Härkis®-täytteellä

Bao bunit eli aasialaiset höyrysämpylät ovat helppoa herkkuruokaa parhaimmillaan. Härkis® murusta valmistuu sämpylöiden väliin sopivan tulinen täyte, pikkelöidyt kasvikset, majoneesi, korianteri sekä tuore lime viimeistelevät maukkaan kokonaisuuden.

Annoskoko

5 annosta

Valmistusaika

5 minuuttia

Ruokavaliot

Pikkelöidyt vihannekset

200 gvihannesmixiä (kaalia, porkkanaa, purjoa)
3 dlvettä
2 dlsokeria
1 dlvalkoviinietikkaa
2 tlsuolaa

Rapea Härkis-chilimuru

1 pktHärkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
½ rklöljyä
2 rklseesaminsiemeniä
3kevätsipulin vartta
1 dlmakeaa chilikastiketta

Lisäksi

8Bao-höyrysämpylää
(vegaanista) paprikamajoneesia, tuoretta korianteria ja limelohkoja

Valmistusohje

  1. Voit käyttää valmista vihannesmixiä tai tehdä sen itse käyttämällä suikaloitua kaalia, raastettua porkkanaa ja purjoviipaleita.
  2. Kiehauta liemen ainekset ja kaada se vihannesten päälle. Anna maustua viileässä.
  3. Kaada liemi pois ja valuta vihannekset hyvin.
  4. Laita härkäpapumurut paistumaan kylmälle pannulle. Paista välillä sekoitellen 10 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet ja chilikastike. Anna karamellisoitua hetken aikaa. Lisää joukkoon pilkottu kevätsipuli.
  5. Höyräytä sämpylät ja kokoa ne laittamalle sämpylöiden pohjalle majoneesia, vihanneksia, Härkistä ja korianteria. Purista päälle limeä ja herkuttele!

Haku