Hyppää sisältöönMoi, me ollaan Härkis!

Härkis bowl

Härkäpavusta ja kaurasta ruokaa suurella sydämellä

Intohimo herkulliseen ruokaan ja rakkaus suomalaiseen härkäpapuun ja kauraan. Siinäpä Härkis pavunpalkoon tiivistettynä.

Haluamme omalla innokkuudellamme kutsua kaikki saman pöydän ja herkullisen ruoan ääreen. Ruokamme sattuu myös olemaan kasvipohjaista ja kestävää. Näin ollen tavoitteenamme onkin vastuullisen kasvisruoan herkullistaminen. Hyvä ruoka on hyvää ruokaa, ei tämä sen kummallisempaa ole.

Ei vastakkainasettelua, ei meitä ja heitä, ei erikoisuudentavoittelua: radikaaleinta meissä on se, ettemme ole radikaaleja.

Pavun viitoittama polkumme (tähän saakka)

Tarinamme alkoi 2010, kun joukko innovaattoreita mietti voisiko kotimaisista palkokasveista syntyä uusia herkkuja ruokapöytiimme. Ensin ajatuksena oli herneen taivuttaminen uusiin muotoihin, mutta pian härkäpapu vakuutti heidät ainutlaatuisuudellaan ja monipuolisuudellaan. Ensin perustettu Nofu Oy vaihtoi nimekseen Verso Food Oy. Sen jälkeen härkäpapu on ollut osa kaikkia valmistamiamme ruokia.

Pitkän tuotekehityksen jälkeen todellinen läpimurto tapahtui 2016, kun toimme markkinoille Härkis®-tuotteet. Vuonna 2019 lanseerattiin tuotekehittäjiemme seuraava mestariteos Beanit® härkäpapusuikaleet, joiden myötä vakiinnutimme entisestään asemaa markkinajohtajana Suomessa. Keväästä 2021 lähtien Härkis on ollut osa Raisio-konsernia. Vuonna 2023 Beanit-nimestä luovuttiin Suomen markkinoilla ja kaikki tuotteet löytyvät nyt Härkis-brändin alta. Näin kaikki tutut tuotteemme löytyvät helposti yhden nimen takaa. Beanit jatkaa brändinä, jonka avulla viemme suomalaista kasvisruokaa maailmalle.

Härkis-kassi
Kauhava tehdas

Kauhavan tehtaamme

Tuotantolaitoksemme seisoo siinä, missä Pohjanmaan pellot ovat laakeimmillaan. Ei tuosta tosin ihan täyttä taetta ole, mutta tällaisissa asioissa liioittelu kuuluu pohjalaisuuteen. Kauhavan tehtaan avajaisia vietettiin 2019, joten se toimii maailmanvalloituksemme lähtöpisteenä vielä pitkään. Kauhavalla työskentelee Härkiksen tuotantohenkilöstön lisäksi tuotekehityksen ja laadunvalvonnan osaajamme.

Härkis tehdään suomalaisella työllä

Työllistämme Suomessa ja etenkin Pohjanmaalla merkittävän määrän alihankkijoita ja paikallisia viljelijöitä. Härkäpapumme tuleekin pääosin lähialueen pohjalaisviljelijöiltä sekä Hämeestä. Suomalaisen työn merkiksi tuotteillamme on avainlippu.

Härkäpavun viljely

Haku