Hyppää sisältöön

Chili con Härkis®

Chili con carne onnistuu näppärästi härkäpapumurskasta ja on koukuttavan hyvää!

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Alle 30 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

1sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rklöljyä
1 tljeeraa eli  jauhettua juustokuminaa
400 gtomaattimurskaa
1 prkkidneypapuja ( 290/175g )
2 rkltomaattisosetta
1 ½vettä
1 rklfariinisokeria
1 tlsuolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1punainen chili
1punainen paprika
1 pktHärkis härkäpapumurska Texmex (250 g)

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia öljyssä pannulla hetken aikaa.
  2. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet sekä juustokumina ja kääntele muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja huuhdellut ja valutetut kidneypavut sekä tomaattisose ja vesi.
  3. Mausta seos fariinisokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Halkaise chili ja poista kanta, siemenet ja vaaleat osat. Pilko chili ja paprika. Lisää härkäpapumurskan kanssa kastikkeen joukkoon anna kuumentua.
  5. Tarjoile pääruokana riisin kera tai naposteluruokana tortillalastujen kanssa.

Haku