Hyppää sisältöön

Härkis®-voileipäkakku

Tämä herkullinen voileipäkakku kruunaa juhlapöydän tarjoilun!

Annoskoko

8 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Härkis®-punajuuritäyte

½ pktHärkis® Originalia (250 g)
125 getikkapunajuuria
150 gkauratuorejuustoa
2 rklhienonnettua tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria

Hernetäyte

200 gpakasteherneitä
½ dlauringonkukansiemeniä
½sitruunan raastettu kuori & mehu
1pieni valkosipulinkynsi
1 dloliiviöljyä
½ dlvettä
kourallinen basilikanlehtiä
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

18 viipaletta (gluteenitonta) paahtoleipää
1sitruunan mehu
¼vettä

Koristeeksi

150 gkauratuorejuustoa
retiisiviipaleita
kurkkusuikaleita
marinoitua punasipulia
varsikukkakaalin kukintoja
yrttejä (esim. herneenversoa ja kirveliä)
dukkah-mausteseosta

Valmistusohje

  1. Härkis®-punajuuritäyte
  2. Paista härkäpapumurska tilkassa öljyä. Jäähdytä hyvin. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin. Voit jättää seoksen hieman karkeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Hernetäyte
  4. Sulata herneet. Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, anna jäähtyä. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita sileähköksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kakun kokoaminen
  6. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunamehu keskenään. Asettele tarjoiluvadille kuusi paahtoleipää kakun pohjaksi ja kostuta ne vesi-sitruunaseoksella. Levitä päälle härkäpapumurska-punajuuritäyte.
  7. Asettele seuraavaan kerrokseen kuusi paahtoleipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä päälle hernetäyte.
  8. Kostuta viimeiset kuusi paahtoleipäviipaletta ja asettele ne hernetäytteen päälle kostutettu puoli alaspäin. Jos täytteet tursuavat kakun välistä, levitä ne kakun reunoille. Anna kakun tekeytyä viileässä muutama tunti tai jopa vuorokausi.
  9. Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kauratuorejuusto notkeammaksi ja levitä se kakun päälle. Voit esim. laittaa kakun reunoille herneenversoja ja päälle ohuita retiisiviipaleita, kurkkusuikaleista käärittyjä rullia, marinoitua punasipulia, varsikukkakaalin kukintoja, kirveliä ja dukkah-mausteseosta.
  10. Reseptin on tuottanut: Hannan Soppa

Haku