Raaka-aineet
Ohjeet
Härkis®-punajuuritäyte
Paista Härkis tilkassa öljyä. Jäähdytä hyvin. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin. Voit jättää seoksen hieman karkeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Hernetäyte
Sulata herneet. Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, anna jäähtyä. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita sileähköksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kakun kokoaminen
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunamehu keskenään. Asettele tarjoiluvadille kuusi paahtoleipää kakun pohjaksi ja kostuta ne vesi-sitruunaseoksella. Levitä päälle Härkis®-punajuuritäyte.
Asettele seuraavaan kerrokseen kuusi paahtoleipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä päälle hernetäyte.
Kostuta viimeiset kuusi paahtoleipäviipaletta ja asettele ne hernetäytteen päälle kostutettu puoli alaspäin. Jos täytteet tursuavat kakun välistä, levitä ne kakun reunoille. Anna kakun tekeytyä viileässä muutama tunti tai jopa vuorokausi.
Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kauratuorejuusto notkeammaksi ja levitä se kakun päälle. Voit esim. laittaa kakun reunoille herneenversoja ja päälle ohuita retiisiviipaleita, kurkkusuikaleista käärittyjä rullia, marinoitua punasipulia, varsikukkakaalin kukintoja, kirveliä ja dukkah-mausteseosta.
Reseptin on tuottanut: Hannan Soppa
Ainesosat
Valmistusohjeet
Härkis®-punajuuritäyte
Paista Härkis tilkassa öljyä. Jäähdytä hyvin. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin. Voit jättää seoksen hieman karkeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Hernetäyte
Sulata herneet. Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, anna jäähtyä. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita sileähköksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kakun kokoaminen
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita vesi ja sitruunamehu keskenään. Asettele tarjoiluvadille kuusi paahtoleipää kakun pohjaksi ja kostuta ne vesi-sitruunaseoksella. Levitä päälle Härkis®-punajuuritäyte.
Asettele seuraavaan kerrokseen kuusi paahtoleipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä päälle hernetäyte.
Kostuta viimeiset kuusi paahtoleipäviipaletta ja asettele ne hernetäytteen päälle kostutettu puoli alaspäin. Jos täytteet tursuavat kakun välistä, levitä ne kakun reunoille. Anna kakun tekeytyä viileässä muutama tunti tai jopa vuorokausi.
Koristele kakku haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kauratuorejuusto notkeammaksi ja levitä se kakun päälle. Voit esim. laittaa kakun reunoille herneenversoja ja päälle ohuita retiisiviipaleita, kurkkusuikaleista käärittyjä rullia, marinoitua punasipulia, varsikukkakaalin kukintoja, kirveliä ja dukkah-mausteseosta.
Reseptin on tuottanut: Hannan Soppa