Tämän ihanan juhlavan reseptin on laatinut Hannan soppa-blogi.
Raaka-aineet
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Kuumenna öljy padassa ja freesaa sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää pataan valkosipulit ja porkkanat ja jatka freesaamista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne pataan tomaattipyreen ja balsamiviinietikan kanssa. Anna muhia hetki. Lisää kattilaan punaviini, kasvisliemi, kuivatut suppilovahverot (tuoreet voit lisätä vasta loppuvaiheessa), hienonnettu timjami ja laakerinlehdet. Anna padan muhia kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
Sekoita maizena tilkkaan vettä ja kaada se padan joukkoon. Anna kiehahtaa. Paista Härkis® öljyssä tai voissa pannulla ja lisää sitten pataan. Lisää joukkoon myös karpalot. Mausta pata suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle vielä tuoretta timjamia ja tarjoile.
Ainesosat
Valmistusohjeet
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Kuumenna öljy padassa ja freesaa sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää pataan valkosipulit ja porkkanat ja jatka freesaamista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne pataan tomaattipyreen ja balsamiviinietikan kanssa. Anna muhia hetki. Lisää kattilaan punaviini, kasvisliemi, kuivatut suppilovahverot (tuoreet voit lisätä vasta loppuvaiheessa), hienonnettu timjami ja laakerinlehdet. Anna padan muhia kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
Sekoita maizena tilkkaan vettä ja kaada se padan joukkoon. Anna kiehahtaa. Paista Härkis® öljyssä tai voissa pannulla ja lisää sitten pataan. Lisää joukkoon myös karpalot. Mausta pata suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle vielä tuoretta timjamia ja tarjoile.