Kasvismoussaka | Härkis

Kasvismoussaka

Annoksia6 annosta
Annos-
määrä

Tästä mehevästä kasvismoussakasta tekee vielä pikkasen parempaa Härkis®-härkäpapumuru. Täyteläinen uuniruoka maistuu koko perheelle.

Raaka-aineet

 1 kg munakoisoa
 1 dl öljyä
 0,50 tl suolaa
Härkis-kastike
 0,50 dl öljyä
 1 sipuli
 4 valkosipulinkynttä
 2 rkl tomaattisosetta
 0,50 dl punaviinietikkaa
 500 g tomaattimurskaa
 2 dl vettä
 1 tl kanelia
 1 tl oreganoa
 1 tl sokeria
 1 tl suolaa
 0,50 tl minttua
 mustapippuria
Valkokastike
 0,50 l maitoa
 2 munaa
 50 juustoraastetta
 suolaa, valkopippuria ja muskottipähkinää

Ohjeet

1

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla.

2

Leikkaa munakoisot noin 1 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele munakoisot molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

3

Paista Härkis-muru rapeaksi. Siirrä sivuun odottamaan.

4

Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa sipuleita ja tomaattisosetta hetken aikaa. Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa.

5

Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua poreillen 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon Härkis-murut ja tarkista kastikkeen maku.

6

Kuumenna Sunnuntai Juokseva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen, älä ruskista. Laske lieden lämpöä, lisää maito hitaasti ohuena nauhana ja sekoita hyvin koko ajan, etteivät jauhot paakkuunnu. Keitä noin kolme minuuttia.

7

Sekoita kastikkeen sekaan juustoraaste, suola, mausteet ja vatkatut munat. Sekoita kastike tasaiseksi.

8

Voitele uuninkestävä vuoka. Lado puolet munakoisoviipaleista vuoan pohjalle ja levitä puolet kastikkeesta päälle. Kokoa toinen kerros samalla tavalla. Kaada juustokastike päälimmäiseksi. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Anna tasaantua hetki ennen tarjoamista.

Kasvismoussaka

Ainesosat

 1 kg munakoisoa
 1 dl öljyä
 0,50 tl suolaa
Härkis-kastike
 0,50 dl öljyä
 1 sipuli
 4 valkosipulinkynttä
 2 rkl tomaattisosetta
 0,50 dl punaviinietikkaa
 500 g tomaattimurskaa
 2 dl vettä
 1 tl kanelia
 1 tl oreganoa
 1 tl sokeria
 1 tl suolaa
 0,50 tl minttua
 mustapippuria
Valkokastike
 0,50 l maitoa
 2 munaa
 50 juustoraastetta
 suolaa, valkopippuria ja muskottipähkinää

Valmistusohjeet

1

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla.

2

Leikkaa munakoisot noin 1 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele munakoisot molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

3

Paista Härkis-muru rapeaksi. Siirrä sivuun odottamaan.

4

Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa sipuleita ja tomaattisosetta hetken aikaa. Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa.

5

Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua poreillen 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon Härkis-murut ja tarkista kastikkeen maku.

6

Kuumenna Sunnuntai Juokseva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen, älä ruskista. Laske lieden lämpöä, lisää maito hitaasti ohuena nauhana ja sekoita hyvin koko ajan, etteivät jauhot paakkuunnu. Keitä noin kolme minuuttia.

7

Sekoita kastikkeen sekaan juustoraaste, suola, mausteet ja vatkatut munat. Sekoita kastike tasaiseksi.

8

Voitele uuninkestävä vuoka. Lado puolet munakoisoviipaleista vuoan pohjalle ja levitä puolet kastikkeesta päälle. Kokoa toinen kerros samalla tavalla. Kaada juustokastike päälimmäiseksi. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Anna tasaantua hetki ennen tarjoamista.

JaaTwiittaaTallenna