Chili con Härkis®
Chili con carne onnistuu näppärästi härkäpapumurskasta ja on koukuttavan hyvää!
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | öljyä |
1 tl | jeeraa eli jauhettua juustokuminaa |
400 g | tomaattimurskaa |
1 prk | kidneypapuja ( 290/175g ) |
2 rkl | tomaattisosetta |
1 ½ | vettä |
1 rkl | fariinisokeria |
1 tl | suolaa |
½ tl | rouhittua mustapippuria |
1 | punainen chili |
1 | punainen paprika |
1 pkt | Härkis härkäpapumurska Texmex (250 g) |
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia öljyssä pannulla hetken aikaa.
- Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet sekä juustokumina ja kääntele muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja huuhdellut ja valutetut kidneypavut sekä tomaattisose ja vesi.
- Mausta seos fariinisokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Halkaise chili ja poista kanta, siemenet ja vaaleat osat. Pilko chili ja paprika. Lisää härkäpapumurskan kanssa kastikkeen joukkoon anna kuumentua.
- Tarjoile pääruokana riisin kera tai naposteluruokana tortillalastujen kanssa.