Hyppää sisältöön

Grillattua kaalia ja isoäidin kastiketta

Tämän kesäisen grilliherkun juju on kuohkeassa isoäidin kastikkeessa, grillatussa kaalissa ja rapeaksi tilliöljyssä paistetussa Härkis®-murussa.

Annoskoko

6 annosta

Valmistusaika

Alle 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
L
Laktoositon

Kastike

4munaa
2 dllaktoositonta kermaa
¾ rklsokeria
1 ½ tlsinappijauhetta
½ tlsuolaa
¼ tljauhettua valkopippuria
2 tletikkaa

Tillillä maustettu Härkismuru

25 g tuoretta tilliä (varsineen)
1 dlrypsiöljyä
2 tlsitruunamehua
½ tlsokeria
½ tlsuolaa
1 pktHärkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
Lisäksi
1keräkaali (n. 600 g)
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Keitä munia noin 7 minuuttia. Kaada vesi pois ja höyräytä munat kattilassa liedellä. Jäähdytä kylmässä vedessä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Pilko valkuaiset.
  2. Hienonna keltuaisia hieman, lisää kerma ja mausteet. Vatkaa hetken aikaa. Lisää sen jälkeen etikka tipoittain koko ajan vatkaten. Kastike saa olla pehmeää vaahtoa. Laita kylmään tekeytymään.
  3. Laita tilli, mausteet ja öljy syvään kulhoon ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  4. Paista härkäpapumurut rapeaksi 0,5 desissä tilliöljyä. Jätä loppu öljy kaalien grillaukseen.
  5. Leikkaa kaali kahdeksaan osaa. Sivele kaalilohkojen pintaan tilliöljyä ja grillaa lohkoihin kaunis paistopinta. Jatka kypsennystä miedolla lämmöllä muutama minuuttia, jotta kaali pehmenee. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  6. Tarjoa kaalilohkot kastikkeen, rapeiden härkäpapumurujen ja pilkottujen valkuaisten kanssa.

Haku