Grillattua kaalia ja isoäidin kastiketta
Tämän kesäisen grilliherkun juju on kuohkeassa isoäidin kastikkeessa, grillatussa kaalissa ja rapeaksi tilliöljyssä paistetussa Härkis®-murussa.
Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Kastike
4 | munaa |
2 dl | laktoositonta kermaa |
¾ rkl | sokeria |
1 ½ tl | sinappijauhetta |
½ tl | suolaa |
¼ tl | jauhettua valkopippuria |
2 tl | etikkaa |
Tillillä maustettu Härkismuru
25 g | tuoretta tilliä (varsineen) |
1 dl | rypsiöljyä |
2 tl | sitruunamehua |
½ tl | sokeria |
½ tl | suolaa |
1 pkt | Härkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
Lisäksi | |
1 | keräkaali (n. 600 g) |
suolaa ja mustapippuria |
Valmistusohje
- Keitä munia noin 7 minuuttia. Kaada vesi pois ja höyräytä munat kattilassa liedellä. Jäähdytä kylmässä vedessä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Pilko valkuaiset.
- Hienonna keltuaisia hieman, lisää kerma ja mausteet. Vatkaa hetken aikaa. Lisää sen jälkeen etikka tipoittain koko ajan vatkaten. Kastike saa olla pehmeää vaahtoa. Laita kylmään tekeytymään.
- Laita tilli, mausteet ja öljy syvään kulhoon ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
- Paista härkäpapumurut rapeaksi 0,5 desissä tilliöljyä. Jätä loppu öljy kaalien grillaukseen.
- Leikkaa kaali kahdeksaan osaa. Sivele kaalilohkojen pintaan tilliöljyä ja grillaa lohkoihin kaunis paistopinta. Jatka kypsennystä miedolla lämmöllä muutama minuuttia, jotta kaali pehmenee. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
- Tarjoa kaalilohkot kastikkeen, rapeiden härkäpapumurujen ja pilkottujen valkuaisten kanssa.