Harissa Härkis® ja kukkakaalicouscous
Raikas ja ruokaisa salaatti lisukkeeksi ja salaattipöytään.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Yli 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 pkt | Härkis härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250 g) |
2 rkl | öljyä |
2 tl | harissatahnaa |
1 ½ dl | helmicouscousta |
1 | kukkakaali |
½ | kesäkurpitsa |
1 ruukku | tuoretta minttua |
3 rkl | omenaviinietikkaa |
2 rkl | seesamiöljyä |
½ | sitruunan mehu |
suolaa myllystä |
Viimeistelyyn
puolikas sitruuna lohkoina |
Valmistusohje
- Paista härkäpapusuikaleita kuumalla pannulla öljyssä muutama minuutti kunnes pinta on rapea ja saa kauniin värin. Lisää pannulle suikaleiden joukkoon harissatahna. Ota paistetut suikaleet syrjään pannulta.
- Keitä couscous miedosti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja jäähdytä. Hienonna kukkakaali ja kuutioi kesäkurpitsa jäähtyneen couscousin joukkoon.
- Mausta hienonnetulla mintulla, viinietikalla, seesamiöljyllä ja sitruunan mehulla. Pyöritä muutama kierros suolaa myllystä joukkoon.
- Sekoita ja lisää härkäpapusuikaleet salaattiin. Anna makujen tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua. Viimeistele sitruunanlohkoilla.