Hyppää sisältöön

Harissa Härkis® ja kukkakaalicouscous

Raikas ja ruokaisa salaatti lisukkeeksi ja salaattipöytään. 

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Yli 30 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

1 pktHärkis härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250 g)
2 rklöljyä
2 tlharissatahnaa
1 ½ dlhelmicouscousta
1kukkakaali
½kesäkurpitsa
1 ruukku tuoretta minttua
3 rklomenaviinietikkaa
2 rklseesamiöljyä
½sitruunan mehu
suolaa myllystä

Viimeistelyyn

puolikas sitruuna lohkoina

Valmistusohje

  1. Paista härkäpapusuikaleita kuumalla pannulla öljyssä muutama minuutti kunnes pinta on rapea ja saa kauniin värin. Lisää pannulle suikaleiden joukkoon harissatahna. Ota paistetut suikaleet syrjään pannulta. 
  2. Keitä couscous miedosti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja jäähdytä. Hienonna kukkakaali ja kuutioi kesäkurpitsa jäähtyneen couscousin joukkoon. 
  3. Mausta hienonnetulla mintulla, viinietikalla, seesamiöljyllä ja sitruunan mehulla. Pyöritä muutama kierros suolaa myllystä joukkoon. 
  4. Sekoita ja lisää härkäpapusuikaleet salaattiin. Anna makujen tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua. Viimeistele sitruunanlohkoilla. 

Haku