Härkis® Fried Rice
Täydellinen lisä arjen ruokakiertoon on herkullinen Härkis Fried Rice, joka muuntuu kausien ja mieltymysten mukaan juuri suuhun sopivaksi. Siihen on helppo upottaa edellisen päivän jämäriisit ja pelastaa tähteet uudeksi herkuksi – tämän reseptin kanssa voit heittäytyä luovaksi. Reseptin on luonut Meri-Tuuli Väntsi.

Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
3 kpl | valkosipulin kynttä |
3 cm | pätkä tuoretta inkivääriä |
¼ | savoijinkaalia |
2 kpl | kevätsipulin vartta, valkoiset osat silputtuna erikseen vihreistä |
2 rkl | rypsiöljyä |
2 tl | seesamiöljyä |
1 pkt | Härkis Härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250 g) |
2 kourallista | putsattuja suppilovahveroita |
8 dl | kypsää riisiä |
4 kpl | kananmunaa |
seesaminsiemeniä |
Kastike
4 rkl | soijakastiketta |
1 rkl | osterikastiketta |
1 rkl | punaviinietikkaa |
1 rkl | sokeria |
ripaus | valkopippuria |
ripaus | hienonnettua anista |
1 dl | vettä |
Valmistusohje
- Hienonna valkosipulit, inkivääri, savoijinkaali ja kevätsipuli; säästä sen vihreä osa viimeistelyyn. Yhdistä kastikkeen ainekset lasissa ja sekoita kunnes sokeri liukenee.
- Kuumenna öljyt isossa wokissa tai korkeareunaisessa pannussa ja lisää valkosipuli, inkivääri, kaali ja kevätsipulin valkoinen osa. Paista kuumalla muutaman minuutin, sekoittaen koko ajan. Lisää sitten härkäpapusuikale ja suppilovahverot. Jatka paistamista muutaman minuutin kunnes härkäpapusuikaleet rapeutuvat vähän. Lisää sitten riisi ja paistele taas muutama minuutti.
- Kaada kaikki kastike pannulle paistoksen sekaan, sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta. Tee paistolastalla keskelle pannua iso kolo ja lorauta siihen vähän seesamiöljyä. Riko kananmunat öljyyn ja niiden paistuessa kääntele kananmuna riisin sekaan.
- Viimeistele Härkis Fried Rice seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla ja tarjoa.
- Vinkki: voit korvata osan soijakastikkeesta tummalla mushroom soy –kastikkeella, joka antaa riisille syvän tummanruskean värin.