Härkis® härkäpapumuru-piirakka
Peltipiirakka härkäpapumurusta sopii mainiosti juhliin tai illanistujaisiin tarjottavaksi. Mutta myös isommalle porukalle vaikka iltapalaksi raikkaan salaatin kera. Lehtevän taikinan sisällä rapean täyteläinen härkäpapumuru ja riisi tuovat maukasta ruokaisuutta piirakkaan.
Annoskoko
8 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
2 pkt | voitaikinaa tai lehtitaikinaa, kaulittuna |
2 dl | kypsää riisiä (esim. jasminriisi) |
1 pkt | Härkis härkäpapumuru (250 g) |
1 tl | suolaa |
1 | sipuli, hienonnettua |
1 tl | mustapippuria, rouhittuna |
1 | kananmuna, voiteluun |
Valmistusohje
- Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Keitä riisi ja anna jäähtyä.
- Kuullota pannulla pienessä öljytilkassa sipuli, lisää pannulle myös härkäpapumuru ja paista rapeaksi. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja jäähdytä. Sekoita hyvin riisi ja härkäpapumuruseos.
- Levitä toinen taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte tasaisesti levylle, mutta jätä 1cm alue kaikilta reunoilta ilman täytettä. Levitä kylmää vettä tyhjille reunoilla ja nosta toinen taikina kanneksi ja sulje reunat hyvin painelemalla reunat vielä kiinni haarukalla.
- Voitele pinta hyvin kananmunalla sekä pistele haarukalla reikiä päälle.
- Paista uunissa n. 210 asteessa n. 30-40min. kunnes piirakan pinta on on kauniin värinen ja se tuntuu pohjasta kypsältä.