Härkis® japchae-nuudelit
Japchae tai chapchae (잡채) on erittäin suosittu korealainen nuudeliruoka. Japchae voidaan syödä heti tai valmistaa muutama tunti ennen ruokailua ja tarjoilla se huoneenlämpöisenä, näin se on myös täydellinen ruokalaji esimerkiksi piknikille.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Kastike
1 rkl | seesamiöljyä |
2 rkl | vaaleaa siirappia |
2 rkl | soijakastiketta |
2 rkl | tamarinditahnaa |
½ tl | suolaa |
Wokkiin
200 g | lasinuudeleita tai (dangmyeon-bataattinuudeleita) |
4 | valkosipulinkynttä |
2 | kevätsipulia |
1 | sipuli |
1 | porkkana |
1 | paprika |
300 g | kesäkurpitsaa |
200 g | ruskeita herkkusieniä |
1 pkt | Härkis härkäpapusuikale Lempeä sitruunaa (250 g) |
60 g | tuoretta huuhdeltua pinaattia |
rypsiöljyä paistamiseen |
Lisäksi
seesaminsiemeniä ja limeä |
Valmistusohje
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois.
- Saksi nuudelit pienemmiksi paloiksi ja pyöräytä joukkoon hieman seesamiöljyä.
- Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pilko kevätsipulit vartta myöden. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Viipaloi paprika sekä kesäkurpitsa ja sienet.
- Paista sieniviipaleet rypsiöljyssä pannulla kauniin väriseksi. Lisää valkosipuli ja härkäpapusuikaleet ja ruskista hetken aikaa ja siirrä sivuun.
- Paista tämän jälkeen pannulla öljyssä porkkana, paprika, sipuli ja kesäkurpitsa. Kun kasvikset ovat kypsyneet hieman, sekoita joukkoon kevätsipuli, pinaatti, nuudelit, paistettu sieni-härkäpapusuikale ja kastike.
- Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, purista päälle limemehua ja tarjoile!