Hyppää sisältöön

Härkis® juures­salaatti härkäpapu­suikaleesta

Ihania värejä ja valloittavia makuja lautaselle. Härkis juuressalaatti härkäpapusuikaleesta varioituu helposti myös juuri omien lempijuuresten ja -kasvisten ympärille.

Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.

Annoskoko

6 annosta

Valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot

Ainekset

2 kplPunasipulia
3 kpl(noin) raitajuurta
250 g(noin) lanttua
250 g(noin) bataattia
20 kpl(noin) ruusukaalia
oliiviöljyä (kasvisten paahtamiseen)
merisuolahiutaleita
mustapippuria
timjamia
salaattia
rucolaa
1 pktHärkis härkäpapusuikaleita Valkosipuli & yrtit (250 g)
oliiviöljyä (härkäpapusuikaleiden paistamiseen)
1 rkl(noin) fariinisokeria
1 rkl(noin) balsamiviinietikkaa
salaatinsekoitusta
viikunoita
tuoretta timjamia

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pilko sipulit isoiksi lohkoiksi. Pese, kuori ja pilko juurekset. Putsaa ruusukaalit, irrota tarvittaessa uloimpia huonoja lehtiä, poista kanta ja halkaise. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta kasvikset makusi mukaan merisuolahiutaleilla, mustapippurilla ja timjamilla. Voit sekoittaa kasviksia hieman käsin, jotta mausteet leviävät tasaisesti.
  3. Laita kasvikset uuniin paahtumaan noin 30–40 minuutiksi.
  4. Pese salaatti sekä rucola ja laita ne tarjoiluastiaan odottamaan muita aineksia.
  5. Paista härkäpapusuikaleita pannulla öljyn kera pari minuuttia. Lisää suikaleiden sekaan fariinisokeri ja sekoita.
  6. Paistoajan loppuvaiheessa lorauta vielä sekaan balsamiviinietikkaa ja sekoita.
  7. Kun juurekset ovat kypsiä, ota paahdetut kasvikset uunista ja anna niiden hieman jäähtyä.
  8. Kokoa salaatin päälle uunissa paahdettuja kasviksia ja härkäpapusuikaleita. Sekoita hieman.
  9. Kruunaa halutessasi salaatti siemenillä, tuoreilla viikunoilla ja timjamilla.

Vinkki! Voit vaihdella uunissa paahdettavia juureksia ja kasviksia makusi mukaan. Valmiin salaatin päälle voit kokeilla murustaa vielä vaikka (vegaanista) fetaa.

Haku