Härkis® kesäpizza
Gluteeniton ja vegaaninen Härkis kesäpizza katoaa parempiin suihin jo pelliltä, jos et pidä varaasi. Kruunaa koko kauneus syötävillä kukilla. Ohjeella syntyy kaksi pizzaa.
Reseptin on luonut My Bliss Ktchn.
![](https://harkis.fi/wp-content/uploads/sites/3/2024/04/harkis-pizza.jpg)
Annoskoko
2 isoa pizzaa
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
3 dl | lämmintä vettä |
25 g | hiivaa |
½ rkl | psylliumia |
2 tl | ruokosokeria |
4 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
1 tl | (Himalajan) suolaa |
3 rkl | oliiviöljyä |
Pizzan täytteet
1 rkl | Härkis Härkäpapumuru Umami (250 g) |
1 rkl | pizzamaustetta |
130 g | (vegaanista) basilikapestoa |
½ | kesäkurpitsa |
2 kpl | nektariinia |
½ | punasipuli |
oliiviöljyä |
Cashew-tahini kastikkeen aineet
2 dl | cashewpähkinöitä |
1-2 rkl | vaaleaa tahinia |
2 tl | (kylmää) vettä |
2 tl | omenasiiderietikkaa |
1 | valkosipulinkynsi |
suolaa |
Tarjoiluun
basilikaa | |
cashew-tahini kastiketta | |
(syötäviä kukkia) |
Valmistusohje
- Valmista ensin cashew-tahini kastike
- Kiehauta vettä ja laita cashewpähkinät kuumaan veteen likoamaan noin 10-15 minuutiksi. Valuta vesi pois ja huuhtaise pähkinöitä vielä siivilässä.
- Laita pähkinät ja muut kastikkeen aineet (sauvasekoittimen) kulhoon ja soseuta sileäksi. (Lisää vettä noin 0,5–1 dl kerrallaan, kunnes koostumus on hyvä.)
- Valmista sitten pizzat
- Liuota hiiva veteen ja lisää sekaan ruokosokeri ja psyllium. Sekoita ja anna turvota hetki.
- Lisää jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa hetki ja lisää sitten vielä oliiviöljy (vaivaa lisää).
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pohjat jauhotetun leivinpaperin päällä mahdollisimman ohuiksi pizzapohjiksi (taikinasta tulee kaksi pyöreää isoa pizzaa). Anna kohota.
- Sillä välin höylää (esim. juustohöylällä) kesäkurpitsasta ohuita siivuja, (kuori ja) pilko nektariinit ja siivuta punasipuli.
- Kaada härkäpapumuru kulhoon, lisää sekaan noin 1 rkl pizzamaustetta ja sekoita.
- Levitä pizzapohjien päälle pestoa, maustettua härkäpapumurua ja kasvikset. Pirskota päälle vielä oliiviöljyä.
- Paista pizzat (yksi kerrallaan) uunissa 225 asteessa noin 10–15 min tai kunnes pizza on saanut kauniin värin reunoille.
- Tarjoa pizza cashew-tahini kastikkeen ja basilikan kera. Kruunaa Härkis-kesäpizza syötävillä kukilla!