Härkis®-kesärullat
Kesärullat eli riisipaperirullat ovat raikasta ja ruokaisaa syötävää. Dippaile kesärullia dippikastikkeisiin, nauti ja ihastu!
Annoskoko
15 annosta
Valmistusaika
5 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
180 g | riisinuudeleita |
3 | kevätsipulin vartta |
1 rkl | seesaminsiemeniä |
1 rkl | öljyä |
2 tl | inkivääritahnaa |
½ tl | seesamiöljyä |
1 tl | riisiviinietikkaa |
suolaa | |
1 pkt | Härkis härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250 g) |
250 g | porkkanoita |
200 g | kurkkua |
1 pkt | riisipaperiarkkeja |
Valmistusohje
- Liota riisinuudelit kuumassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi ja leikkaa nuudelit saksilla lyhyemmiksi.
- Suikaloi kevätsipulin varret. Sekoita nuudelien joukkoon seesaminsiemenet, öljyt, inkivääritahna, riisiviinietikka, suola ja kevätsipuli.
- Paista härkäpapusuikaleet rapeaksi.
- Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi tikuiksi.
- Upota yksi riisipaperiarkki kerrallaan kuumaan, ei kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Nosta suorana reunoista pidellen työlaudalle. Levitä täytteet 3–4 sentin päähän arkin alaosasta. Käännä itseäsi lähinnä oleva reuna täytteiden päälle. Käännä sitten keskelle myös sivureunat. Kääri rulla napakaksi paketiksi. Valmista loput rullat samoin. Älä kasaa kääryleitä päällekkäin, koska riisipaperit tarttuvat toisiinsa.
- Tarjoa kesärullat erilaisten dippien kanssa. Rullat ovat parhaimmillaan juuri käärittyinä, sillä riisipaperi kuivuu nopeasti.