Härkis®-munakas
Munakas Härkis-täytteellä on helppo ja nopea – ja myös täyttävä – aamiainen, lounas tai välipala. Voit myös kokeilla erilaisia täytteitä oman makusi mukaan.
Annoskoko
2 annosta
Valmistusaika
Alle 15 minuuttia
Ruokavaliot
Ainekset
4 | kananmunaa |
1 rkl | esim. kaurakermaa |
½ tl | suolaa |
½ tl | rouhittua mustapippuria |
1 rkl | öljyä, paistamiseen |
Täyte
½ | sipuli, suikaleina |
250 g | kirsikkatomaatteja |
lehtikaalia, suikaleina | |
½ dl | öljyä, paistamiseen |
½ ras | Härkis Härkäpapumurska Original (250 g) |
ripaus | mustapippuria ja suolaa |
Valmistus
- Riko kananmunien rakenne haarukalla tai vispilällä ja lisää joukkoon kerma, suola ja pippuri.
- Suikaloi sipuli ja puolita kirsikkatomaatit. Poista lehtikaalista isoimmat lehtiruodit ja suikaloi. Paista täyte paistinpannulla: kuullota ensin sipulia öljyssä kuumalla pannulla ja lisää joukkoon härkäpapumurska, puolitetut kirsikkatomaatit ja lehtikaalisuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja nosta täyte lautaselle.
- Pyyhkäise pannu ja lisää paistinpannulle öljyä ja kuumenna siinä muna-kermaseos. Vedä lastalla tai nuolijalla munakasmassaa pohjaa pitkin reunoilta keskelle kunnes munakas hyytyy. Lisää päälle täyte ja siirrä munakas pannulta lautaselle. Voit tarjoilla munakkaan lämpimänä tai kylmänä.