Härkis®-pitaleivät
Herkulliset pitaleivät on täytetty rapeaksi paistetuilla Härkis suikaleilla ja kasviksilla. Itse tehdyt kastikkeet kruunaavat tämän herkun!
Annoskoko
8 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Jogurttikastike
400 g | turkkilaista jogurttia |
1 dl | majoneesia |
1 tl | sitruunamehua |
½ tl | suolaa |
½ tl | sokeria |
Tomaattikastike
1 | sipuli |
½ dl | öljyä |
1 ½ tl | savupaprikajauhetta |
1 tl | jeeraa eli juustokuminaa |
1 rkl | tomaattisosetta |
1 rkl | (Dijon) sinappia |
2 prk | chilitomaattimurskaa (à 390 g) |
1 dl | vettä |
1 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
Lisäksi
1 pkt | Härkis härkäpapusuikale valkosipuli & yrtit (250 g) |
8 | pitaleipää |
esim. salaattia, tomaattiviipaleita, turkinpippureita, valkosipulinkynsiä |
Valmistusohje
- Sekoita kaikki jogurttikastikkeen aineet keskenään ja laita kastike kylmään tekeytymään.
- Kuori ja pilko sipuli. Freesaa sipulia ja mausteita hetken aikaa öljyssä.
- Lisää tomaattimurskat, vesi, sokeri ja suola. Hauduta sekoitellen noin puoli tuntia.
- Paista härkäpapusuikaleet kuumalla pannulla rapeiksi. Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa leivät auki taskuiksi.
- Täytä pitat Härkis suikaleilla, tomaatilla ja salaatilla. Mausta tomaatti- ja jogurttikastikkeilla sekä valkosipulinkynsillä ja pepperoneilla oman maun mukaan.
- Voit valmistaa pitaleivät myös itse ->https://sunnuntai.fi/reseptit/pitaleivat