Hyppää sisältöön

Härkis® spagettivuoka

Suussa sulava puolen tunnin spagettivuoka on täydellinen resepti arjen ruokailuun. Kokeile ja ihastu! Reseptin on luonut Meri-Tuuli Väntsi.

Annoskoko

6 annosta

Valmistusaika

Alle 30 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

1 pkt(à 500 g) spagettia
2 kplsipulia
4 kplvalkosipulin kynttä
2 kpl(à 400 g) tomaattimurskaa
1 tlkuivattua oreganoa
1 rklpaprikajauhetta
½ tljuustokuminaa
3 dlkuohukermaa tai kasviskermaa
1 pktHärkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
suolaa & pippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Kuorrute

1 dlkorppujauhoja tai pankojauhoja
3 dljuustoraastetta (tai vegaanista juustoraastetta)
1 dlhienonnettuja tuoreita yrttejä (esim. persilja, basilika, oregano..)

Valmistusohje

  1. Laita pastavesi kiehumaan ja uuni päälle 220 asteeseen grillivastuksin.
  2. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet, laita ne korkeareunaiseen pannuun kuullottumaan miedolla lämmöllä muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
  3. Kun pastavesi kiehuu, mausta se suolalla ja laita spagetti veteen keittymään.
  4. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää tomaattimurska ja mausteet ja kiehauta. Keitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta, ota pois liedeltä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Valuta kypsä spagetti siivilässä ja kaada se noin 25×35 cm kokoiseen uuninkestävään vuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja sekoita kevyesti. Kaada päälle tomaattikastike ja lisää paketillinen härkäpapumurua. Sekoita kaikki keskenään kahdella puulusikalla ja levitä pinta tasaiseksi.
  6. Yhdistä korppujauhot, raastettu juusto ja hienonnetut yrtit keskenään ja ripottele spagettivuoan pintaan. Paista uunissa 8-15 minuuttia tai kunnes pinta on paistunut rapeaksi.
  7. Anna spagettivuoan levähtää keittiön pöydällä kymmenen minuuttia ennen tarjoamista.

Haku