Härkis® spagettivuoka
Suussa sulava puolen tunnin spagettivuoka on täydellinen resepti arjen ruokailuun. Kokeile ja ihastu! Reseptin on luonut Meri-Tuuli Väntsi.
Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 pkt | (à 500 g) spagettia |
2 kpl | sipulia |
4 kpl | valkosipulin kynttä |
2 kpl | (à 400 g) tomaattimurskaa |
1 tl | kuivattua oreganoa |
1 rkl | paprikajauhetta |
½ tl | juustokuminaa |
3 dl | kuohukermaa tai kasviskermaa |
1 pkt | Härkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
suolaa & pippuria | |
oliiviöljyä paistamiseen |
Kuorrute
1 dl | korppujauhoja tai pankojauhoja |
3 dl | juustoraastetta (tai vegaanista juustoraastetta) |
1 dl | hienonnettuja tuoreita yrttejä (esim. persilja, basilika, oregano..) |
Valmistusohje
- Laita pastavesi kiehumaan ja uuni päälle 220 asteeseen grillivastuksin.
- Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet, laita ne korkeareunaiseen pannuun kuullottumaan miedolla lämmöllä muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
- Kun pastavesi kiehuu, mausta se suolalla ja laita spagetti veteen keittymään.
- Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää tomaattimurska ja mausteet ja kiehauta. Keitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta, ota pois liedeltä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Valuta kypsä spagetti siivilässä ja kaada se noin 25×35 cm kokoiseen uuninkestävään vuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja sekoita kevyesti. Kaada päälle tomaattikastike ja lisää paketillinen härkäpapumurua. Sekoita kaikki keskenään kahdella puulusikalla ja levitä pinta tasaiseksi.
- Yhdistä korppujauhot, raastettu juusto ja hienonnetut yrtit keskenään ja ripottele spagettivuoan pintaan. Paista uunissa 8-15 minuuttia tai kunnes pinta on paistunut rapeaksi.
- Anna spagettivuoan levähtää keittiön pöydällä kymmenen minuuttia ennen tarjoamista.