Härkis® täytteiset uunibataatit
Täytetyt bataatit Härkis-täytteellä toimivat niin arjessa kuin viikonloppunakin.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Yli 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
4 | bataattia |
1 | sipuli |
2 rkl | öljyä |
½ | punainen paprika |
½ | keltainen paprika |
1 pkt | mustapapuja (285 g/170 g) |
1 ras | Härkis Härkäpapumurska Original (250 g) |
½ tl | suolaa |
3 dl | juustoraastetta TAI vegaanista juustoraastetta |
tuoretta koriantaria |
Valmistusohje
- Pese bataatit huolella ja kuivaa talouspaperilla. Pistele muutama reikä bataatteihin haarukalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, koosta riippuen.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulia öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon pilkotut paprikat ja kääntele muutama minuutti. Nosta jäähtymään.
- Huuhtele ja valuta mustapavut. Sekoita kulhossa härkäpapumurska, pavut, paprika-sipuliseos ja suola. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja hienonnetusta korianterista. Saat reseptistä vegaanisen valitsemalla vegaanisen juustoraasteen.
- Halkaise bataatit ja koverra hieman sisusta pois. Pilko sisus täytteen joukkoon. Nostele täytettä bataateille ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Kuorruta bataatteja 225 asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes juusto gratinoituu kauniin ruskeaksi.
- Koristele hienonnetulla korianterilla.