Hyppää sisältöön

Jouluinen Härkis® -salaatti

Tämä ihana salaatti saa ruokaisuutta juureksista ja lempeästi sitruunalla maustetuista Härkis härkäpapusuikaleista.

Paahdetut juurekset & Härkis® -salaatti
Annoskoko

4–5 annosta

Valmistusaika

Alle 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

350 gporkkanoita
350 gpalsternakkoja
4 rklöljyä
1 rklvaaleaa siirappia
¾ tlkanelia
½ tlsuolaa
½ dlpinjansiemeniä
1 pktHärkis Härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250 g)
150 gsalaattisekoitusta
n. 150 g(vegaanista) sinihomejuustoa
1 dlgranaattiomenansiemeniä

Valmistusohje

  1. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 250 asteeseen.
  2. Kuori porkkanat ja palsternakat puolita neljään osaan pituussuunnassa.
  3. Laita uunipellille ja mittaa joukkoon öljy, siirappi, kaneli ja suola. Pyörittele juurekset mausteissa ja laita uuniin paahtumaan noin 15 minuutiksi.
  4. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla. Varo polttamasta.
  5. Paista härkäpapusuikaleet rapeaksi ja siirrä sivuun. Anna juuresten ja härkäpapusuikaleiden jäähtyä hieman.
  6. Kokoa salaatti. Laita salaattisekoitus tarjoiluastian pohjalle tai annoslautasille. Asettele haaleat juurekset ja härkäpapusuikaleet salaatille. Murra sinihomejuustosta paloja ja lisää salaattiin ja viimeistele salaatti pinjan -ja granaattiomenan siemenillä.
  7. Rouhi päälle hieman merisuolaa ja mustapippuria.
  8. VINKKI: Voit tarjota salaatin lisänä vinaigrette kastiketta.

Haku