Hyppää sisältöön

Kreikkalainen uunipasta

Uunipasta on mehevä suosikkiruoka, joka syntyy helposti ja siitä riittää isommallekin porukalle.

Annoskoko

6 annosta

Valmistusaika

Yli 30 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon

Ainesosat

350 gTorino Kahden Värin Täysjyväpenne pastaa
2 rklöljyä
1 pktHärkis® härkäpapusuikale valkosipuli & yrtit (250 g)
1punasipuli
2valkosipulinkynttä
1paprika
2 dlkivettömiä oliiveja
50 gbabypinaattia

Kastike

800 gtomaattimurskaa
3 dlvettä
1 tloreganoa
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
½ tlrouhittua mustapippuria
200 g(laktoositonta) fetajuustoa
1 ruukkutuoretta basilikaa

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä tai käytä ylijäänyttä kypsää pastaa.
  2. Kuullota pannulla öljyssä härkäpapusuikaleet, punasipulisuikaleet, hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikasuikaleet, oliivit ja pinaatti. Sekoita kypsä pasta joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Sekoita kevyesti. Murustele fetajuusto vuoan pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Haku