Maa-artisokkakeitto ja härkäpapumuru-ripote
Samettinen maa-artisokkakeitto saa mukavaa suutuntumaa ja lisää ruokaisuutta rapeaksi paistetusta Härkis® härkäpapumurusta. Voit halutessasi valmistaa keiton myös vegaanisena.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Maa-artisokkakeitto
1 kg | maa-artisokkaa |
1 | peruna |
1 | purjon valkoinen osa |
2 rkl | voita tai vegaanista margariinia |
8 dl | kasvislientä |
2 dl | kuohu- tai ruokakermaa tai kaurakermaa |
maun mukaan | suolaa ja valkopippuria |
Härkäpapumuru-ripote
1 pkt | Härkis Härkäpapumuru Umami (250 g) |
1 rkl | hienonnettua ruohosipulia tai muuta yrttiä |
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja peruna. Laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi. Viipaloi purjo. (Vihreän osan voi käyttää koristeluun tai vaikkapa vokkeihin.)
- Kuullota purjoa noin minuutti kattilassa voissa tai margariinissa. Lisää maa-artisokat, peruna ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja peitä kannella. Kypsennä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä (n. 20 minuuttia).
- Ota osa kasvisliemestä sivuun. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma.
- Paista härkäpapumuru rapeaksi kuumalla pannulla. Öljyä ei tarvitse lisätä, vaan pakkauksen makuöljy riittää. Lisää joukkoon yrttisilppu. Ripottele keiton päälle ja nauti!