Hyppää sisältöön

Mäiskypotut ja härkäpapu­murua

Mäiskypotut maistuvat ihanan kesäisille, lämpimille mökki-illoille ja grillihetkille, ja valmistuvat helposti myös uunissa. Rapea Härkis® härkäpapumuru kruunaa kokonaisuuden.

Annoskoko

4 annosta

valmistusaika

Yli 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton

Ainesosat

n. 700 g keitettyjä varhaisperunoita
½ dlrypsiöljyä
50 gvoita
150 gjuustoraastetta

Päälle

250 gHärkis® härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
200 gtuorejuustoa (esim. ruohosipuli tai valkosipuli tai maustamaton)
50 granskankermaa
hienonnettua kevät- tai ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Keitä varhaisperunat kypsiksi hyvissä ajoin ja jäähdytä esimerkiksi yön yli jääkaapissa.
  2. Kaada rypsiöljy uunipellille, uunivuokaan tai grillin parilalle. Asettele perunat ja murskaa niitä kevyesti kädellä tai pientä kupinpohjaa apuna käyttäen ja laita voinokare sekä juustoraastetta päälle. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
  3. Paista härkäpapumuru rapeaksi pannulla tai grillin parilalla.
  4. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma hyvin ja lisää joukkoon osa hienonnetusta ruohosipulista. Nostele nokare seosta uunista tulleiden perunoiden päälle.
  5. Ripottele rapea härkäpapumuru päälle ja viimeistele kevätsipuli- tai ruohosipulisilpulla.
  6. Tarjoile perunat lämpöisenä tai jäähdytettyinä.

Haku