Maukas Härkis® Kaurajauhis-makaronilaatikko
Makaronilaatikko on arkipäivien klassikko, jonka voi viimeistellä vielä vahvalla sulatejuustolla ja tuoreella paprikalla.
Annoskoko
6 annosta
Valmistusaika
Alle 60 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 ½ l | vettä |
1 tl | suolaa |
400 g | Torino Täysjyvämakaronia |
½ dl | öljyä |
100 g | pakastesipulikuutioita |
1 | suippopaprika |
1 pkt | Härkis Kaurajauhis (225 g) |
1 tl | paprikajauhetta |
½ tl | maustepippuria |
½ tl | mustapippuria |
250 g | voimakasta sulatejuustoa |
2 tl | suolaa |
1 l | maitoa |
Päälle
juustoraastetta |
Valmistusohje
- Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ja valuta.
- Kuutioi paprika.
- Kuumenna öljy pannulla. Ruskista Kaurajauhis, sipuli ja mausteet. Lisää joukkoon paprikapalat.
- Kaada makaronit ja Kaurajauhisseos voideltuun uunivuokaan (noin 2 ½ l). Paloittele joukkoon sulatejuusto. Sekoita.
- Sekoita suola maidon joukkoon ja kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.
- Kypsennä 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Sammuta uuni ja anna laatikon tekeytyä 10 minuuttia.