Hyppää sisältöön

Muurahaiset kiipeävät puihin eli kiinalaiset Härkis® nuudelit

Tämä annos on lohturuokien aatelistoa! Muurahaiset kiipeävät puihin on kiinalaisten vastine bologneselle. Tässä versiossa on soijalta ja inkivääriltä maistuvaa Härkis härkäpapumurua nuudeleiden kanssa. Ruoan hauska nimi johtuu nuudeleihin tarttuvista hippusista.

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Alle 30 minuuttia

Ruokavaliot
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

250 griisinuudeleita
½ dlseesamiöljyä

Kastike

4valkosipulinkynttä
2 rklraastettua inkivääriä
¾ dlrypsiöljyä
1 pktHärkis Härkäpapumuru Umami (250 g)
1-2 rklchilikastiketta esim. srirachaa tai sweet chiliä
½ dlsoijakastiketta
2 rklhoisin-kastiketta
3kevätsipulinvartta tai 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita valutettujen nuudelien joukkoon seesamiöljy.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Kuullota silppua pannulla rypsiöljyssä noin minuutti. Lisää härkäpapumuru ja paista kuumalla pannulla rapeaksi. Mausta chilillä, soijakastikkeella ja hoisin-kastikkeella.
  3. Yhdistä nuudelit ja härkäpapumurukastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.
  4. VINKKI! Kaipaatko annokseen lisää kasviksia? Paista joukkoon porkkanaa, parsakaalia tai kiinankaalia.

Haku