Hyppää sisältöön

Paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurulla

Ihanan samettisen ja täydellisen paahteisen kukkakaalikeiton kruunaa rapea härkäpapumuru. Älä heitä hukkaan, vaan hyödynnä myös kukkakaalin lehdet paahtamalla ne sipseiksi uunissa. Tarjoile rouskuva herkku keiton kanssa.

Annoskoko

8 annosta

Valmistusaika

Alle 60 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Keitto

2 isoakukkakaalia
4kesäsipulia
1valkosipuli
reippaastioliiviöljyä
sormisuolaa
1 ½ lkasvislientä
4perunaa
1 tlkkookosmaitoa (400 ml)
mustapippuria

Päälle

1 pktHärkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
tilkkarypsiöljyä
kukkakaalin lehtisipsejä, siemeniä ja oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Levitä kukkakaalin nuput, kesäsipulit ja leveyssuunnassa halkaistu kokonainen valkosipuli leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle reippaasti oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää pienityt kuoritut perunat ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Kaiva kynnet valkosipulin kuorista. Lisää pellillinen paahdettuja kasviksia kasvisliemeen ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää kookosmaito ja ota pois liedeltä (älä anna kookosmaidon kiehua). Survo sauvasekoittimella. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
  3. Paahda härkäpapumurua pannulla tilkassa rypsiöljyä kunnes muru on rapeaa. Seassa saattaa olla isompiakin sattumia; ne saa pienittyä lastalla rikkomalla pannulla.
  4. Tarjoile paahdettu kukkakaalikeitto härkäpapumurun, kukkakaalisipsien (resepti alla), siemenien ja oliiviöljyn kera.
  5. Kukkakaalin lehtisipsejä
  6. Revi kukkakaalin lehdet ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Hiero lehtiin oliiviöljy ja sormisuola. Paahda uunin keskitasolla kiertoilmalla 150-asteessa noin 15 minuuttia.

Haku