Hyppää sisältöön

Perunasose­laatikko Härkis® härkäpapu­murulla

Perunasoselaatikko – niin helppoa ja hyvää! Härkäpapumuru rapeaksi paistettuna ja täyteläinen perunasose yhdessä ovat valloittavan helppo ratkaisu arjen ruokahetkiin. Hunajainen sipulipaistos pinnalla kruunaa kokonaisuuden. Ja hei, perunasoselatikkoonhan voit hyvin käyttää myös edellisen päivän muusia – heipat hävikille!

Annoskoko

4 annosta

Valmistusaika

Alle 30 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton

Ainesosat

500 gvalmista perunasosetta tai perunamuusia esim. edelliseltä päivältä
1 pktX
½Härkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g)
1 tlmustapippuria, rouhittuna
½ tlsuolaa

Ainesosat B

1keltasipuli, suikaleina
1punasipuli, suikaleina
1 rklöljyä
1 tlhunajaa
1 tltimjamia

Päälle

1 prkranskankermaa (200 g)
1 prktuorejuustoa (200 g)

Valmistusohje

  1. Valmista perunasose. Paista härkäpapumuru kuumalla pannulla ja mausta mustapippurilla, suolalla. Nosta härkäpapumuru hetkeksi sivuun odottamaan.
  2. Hauduta pannulla oliiviöljyssä ja hunajassa sipulisuikaleet, mausta timjamilla.
  3. Öljyä uunivuoka ja kaada perunasose vuoan pohjalle jättäen pinnan hieman rosoiseksi ja ripottele pinnalle härkäpapumuruseos ja muruseoksen päälle sipuliseos.
  4. Yhdistä ranskankerma ja tuorejuusto kulhossa. Lusikoi nokareina sipuliseoksen päälle.
  5. Paista uunissa 200 asteessa n. 15min.

Haku