Porkkanasosekeitto
Tällä näppärällä perusohjeella valmistat samettista keittoa, jota voit varioida loputtomasti. Tarjoile keitto rapean Härkis®-manteli-inkivääri-ripotteen kera.
4 annosta | Alle 60 min |
Ainesosat
1 kg | porkkanoita |
200 g | palsternakkaa |
100 g | perunaa |
½ dl | öljyä |
2 tl | merisuolaa |
1 rkl | sitruunamehua |
1,3 l | vettä |
2 ½ dl | kaurakermaa |
Härkäpapumuru-manteli-inkivääripote
1 pkt | Härkis Härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
2 rkl | öljyä |
½ dl | kuorittuja manteleita rouhittuna |
2 tl | jauhettua inkivääriä |
Valmistusohjeet:
- Kuori ja leikkaa juurekset pienehköiksi paloiksi.
- Freesaa juurespaloja öljyssä merisuolan kanssa muutama minuutti. Lisää sitruunamehu ja vesi. Laita kattilaan kansi päälle ja anna keiton porista noin 35 minuuttia välillä sekoitellen.
- Tarkista juuresten kypsyys ja kaada juurekset siivilään. Ota neste talteen. Kaada juurekset takaisin kattilaan ja höyrytä juureksista neste pois. Lisää keitinliemi ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää vielä kaurakerma, kiehauta ja tarkista maku.
- Härkis-manteli-inkivääriripote. Paista härkäpapumuru rapeaksi kaikessa rauhassa välillä sekoitellen. Lisää öljy, mantelimuru ja inkivääri. Freesaa hetken aikaa ja tarjoile keiton lisukkeena.