Hyppää sisältöön

Pyttipannu härkäpapu­murusta

Pyttipannu – tuo muurikkaruokien klassikko! Tässä reseptissä tuttu pyttis saa uutta nostetta rapeasta Härkis® härkäpapumurusta. Annokseen voit hyvin käyttää myös edellisenä päivänä keitettyjä perunoita tai muita kasviksia – vain taivas on rajana. Pyttipannu sopii hyvin tehtäväksi niin mökillä kuin retkinuotioilla, ja myös kotikeittiöissä paistinpannullakin.

Annoskoko

2 annosta

Valmistusaika

Alle 30 minuuttia

Ruokavaliot
G
Gluteeniton
KM
Kananmunaton
L
Laktoositon
M
Maidoton
V
Vegaaninen

Ainesosat

3varhaisperunaa
1 ½kypsää porkkanaa
muita kasviksia oman maun mukaan, esim. parsaa
½punasipuli, hienonnettuna
½ dlöljyä
½ pktHärkis Härkäpapumuru Umami (à 250 g)
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria, rouhittuna
¼ dlkevät- tai ruohosipulia, hienonnettuna
2 rklsinappia

Valmistusohje

  1. Keitä perunat ja porkkanat ja anna jäähtyä ja kuutioi. Tai voit käyttää oikein hyvin myös edellisenä päivänä keitetettyjä kasviksia. Hienonna punasipuli.
  2. Paista öljyssä grillinparilalla, muurikkapannulla ja paistinpannulla härkäpapumuru rapeaksi, lisää perunat, porkkanat ja halutessasi muut kasvikset ja punasipuli. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
  3. Ripottele päälle vielä kevät -tai ruohosipulia ja tarjoile sinapin kanssa.

Haku