Pyttipannu härkäpapumurusta
Pyttipannu – tuo muurikkaruokien klassikko! Tässä reseptissä tuttu pyttis saa uutta nostetta rapeasta Härkis® härkäpapumurusta. Annokseen voit hyvin käyttää myös edellisenä päivänä keitettyjä perunoita tai muita kasviksia – vain taivas on rajana. Pyttipannu sopii hyvin tehtäväksi niin mökillä kuin retkinuotioilla, ja myös kotikeittiöissä paistinpannullakin.
Annoskoko
2 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
3 | varhaisperunaa |
1 ½ | kypsää porkkanaa |
muita kasviksia oman maun mukaan, esim. parsaa | |
½ | punasipuli, hienonnettuna |
½ dl | öljyä |
½ pkt | Härkis Härkäpapumuru Umami (à 250 g) |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippuria, rouhittuna |
¼ dl | kevät- tai ruohosipulia, hienonnettuna |
2 rkl | sinappia |
Valmistusohje
- Keitä perunat ja porkkanat ja anna jäähtyä ja kuutioi. Tai voit käyttää oikein hyvin myös edellisenä päivänä keitetettyjä kasviksia. Hienonna punasipuli.
- Paista öljyssä grillinparilalla, muurikkapannulla ja paistinpannulla härkäpapumuru rapeaksi, lisää perunat, porkkanat ja halutessasi muut kasvikset ja punasipuli. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
- Ripottele päälle vielä kevät -tai ruohosipulia ja tarjoile sinapin kanssa.