Sadonkorjuupiirakka härkäpapumurulla
Mitä ihania värejä! Sadonkorjuupiirakan taika syntyy pehmeästä ricottajuustosta, rapeasta Härkis® härkäpapumurusta ja kauden juureksista kaikissa sateenkaaren väreissä.
Annoskoko
1 iso piirakka
Valmistusaika
Alle 60 min
Ruokavaliot
Ainesosat
1 iso | pakastelehtitaikina (à 600 g) |
200 g | ricottajuustoa |
200 g | ranskankermaa |
loraus hunajaa | |
ripaus suolaa | |
mustapippuria | |
½ pkt | Härkis härkäpapumuru maustamaton (250 g) |
Sadonkorjuujuureksia esim.
punajuuri, porkkana, raitajuuri, punasipuli |
Viimeistelyyn
oliiviöljyä | |
tuoretta timjamia |
Valmistusohje
- Kaulitse sulanut lehtitaikina hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä ja nosta pellille. Tee veitsellä viiltäen “raamit” piirakkapohjaan eli viillä veitsellä pintaan, noin 1,5 cm reunoista.
- Sekoita ricotta, ranskankerma ja mausteet. Levitä täyte pohjan päälle jättäen reunat tyhjiksi.
- Ripottele päälle Härkis härkäpapumuru. Lado oliiviöljyssä kieriteltyjä sadonkorjuujuureksia siivutettuna piirakan päälle yhteen kerrokseen.
- Paista 180-asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Viimeistele tuoreella timjamilla.