Sitruunarisotto ja rapeaa härkäpapumurua
Reseptissä kermainen risotto ja sitruksisen raikas maku on yhdistetty herkulliseksi kokonaisuudeksi. Annoksen viimeistelee Härkis® härkäpapumuru, joka paistettuna tuo ruokaan ihanaa rapeutta ja täyteläistä makua.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 l | kasvislientä |
¾ dl | öljyä |
1 | sipuli |
1 | sitruuna (kuori raastettuna ja mehu) |
4 dl | risottoriisiä |
1 dl | valkoviiniä |
1 dl | raastettua parmesaania |
Päälle
1 pkt | Härkis Härkäpapumurska Original (250 g) |
½ dl | öljyä |
1 dl | rucolaa |
Valmistusohje
- Kuumenna erillisessä kattilassa kasvisliemi (esim. vedestä ja kasvisliemikuutiosta tai fondista).
- Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu sipuli ja sitruunan kuori. Lisää riisi, ja kuullota hetken, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lisää pannulle valkoviini ja kiehauta kunnes valkoviiniä on jäljellä noin puolet. Lisää kasvislientä riisin joukkoon aina kauhallinen kerrallaan ja sekoita riisiä aina nesteen lisäyksen jälkeen. Lisää nestettä, kunnes riisi on kypsää.
- Lisää lopuksi sitruunamehu ja anna hautua vielä hiljalleen. Sekoita joukkoon kevyesti parmesaaniraaste.
- Paista härkäpapumuru rapeaksi eri pannulla ja ripottele risoton pinnalle. Viimeistele rucolalla ja vielä halutessasi parmesaanilastuilla.