Nakumuru-bolognese
Koko perheelle maistuva bolognese syntyy maustamattomasta härkäpapumurusta, kavereiden kesken nakumurusta. Helppoa, nopeaa ja maistuvaa kotimaisesta härkäpavusta!
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
1 | sipuli |
3 | valkosipulinkynttä |
1 | porkkana |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 pkt | Härkis® härkäpapumurua, maustamaton (250g) |
1 | kasvisliemikuutio |
1 tl | suolaa |
1 tl | oreganoa |
1 tl | basilikaa |
½ tl | mustapippuria |
½ tl | paprikajauhetta |
¼ tl | cayennepippuria |
2 prk | tomaattimurskaa (à 400 g) |
vettä tai esim. kaurakermaa |
Lisäksi
350 g | pastaa |
1 dl | (vegaanista) parmesanjuustoa raastettuna |
½ ruukkua | tuoretta basilikaa |
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja raasta porkkana.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää pilkotut kasvikset ja härkäpapumuru. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet, muut kasvikset hiukan laiskistuneet ja härkäpapumuru on saanut hiukan väriä ja rapeutunut. Murustele joukkoon liemikuutio ja lisää mausteet. Kuumenna sekoitellen vielä hetki.
- Lisää kattilaan tomaattimurskat. Kuumenna ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää tarvittaessa vettä tai esim. kaurakermaa.
- Tarjoa bolognese pastan, parmesaaniraasteen ja basilikan kanssa.