Dandan-nuudelit härkäpapumurulla
Kiinasta, Sichuanin alueelta alun perin kotoisin olevat dan dan -nuudelit ovat maukas yhdistelmä mausteisuutta, pähkinäisyyttä ja umamia. Tässä reseptissä perinteinen possun liha on korvattu rapeaksi paistetulla Härkiksellä.
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
¾ dl | öljyä |
2 rkl | inkivääritahnaa |
2 rkl | soijakastiketta |
1 rkl | riisiviinietikkaa (Mirin) |
½ tl | suolaa |
¾ dl | makeuttamatonta karkeaa maapähkinätahnaa |
Lisäksi
100 g | kevätsipulia |
½ dl | öljyä |
1 dl | kuorittuja maapähkinöitä |
½ tl | chilihiutaleita |
1 pkt | Härkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
250 g | nuudeleita |
1 | lime |
Valmistusohje
- Sekoita kaikki maustekastikkeen aineet hyvin sekaisin.
- Pilko kevätsipuli.
- Paista rapeaksi öljyssä kevätsipuli (jätä hieman koristeluun), pähkinät, chilihiutaleet ja härkäpapumurut. Siirrä sivuun odottamaan.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä.
- Kuumenna maustekastike ja keitinvesi esim. wokkipannussa. Pyöräytä joukkoon nuudelit. Annostele lämpimille lautasille ja ripottele päälle Härkisseos.
- Purista päälle limemehua ja koristele kevätsipulilla.