Perunasoselaatikko Härkis® härkäpapumurulla
Perunasoselaatikko – niin helppoa ja hyvää! Härkäpapumuru rapeaksi paistettuna ja täyteläinen perunasose yhdessä ovat valloittavan helppo ratkaisu arjen ruokahetkiin. Hunajainen sipulipaistos pinnalla kruunaa kokonaisuuden. Ja hei, perunasoselatikkoonhan voit hyvin käyttää myös edellisen päivän muusia – heipat hävikille!
Annoskoko
4 annosta
Valmistusaika
Alle 30 minuuttia
Ruokavaliot
Ainesosat
500 g | valmista perunasosetta tai perunamuusia esim. edelliseltä päivältä |
1 pkt | Härkis® Härkäpapumuru Maustamaton (250 g) |
1 tl | mustapippuria, rouhittuna |
½ tl | suolaa |
Ainesosat B
1 rkl | öljyä |
1 tl | hunajaa |
1 | keltasipuli, suikaleina |
1 | punasipuli, suikaleina |
1 tl | timjamia |
Päälle
1 prk | ranskankermaa (200 g) |
1 prk | tuorejuustoa (200 g) |
Valmistusohje
- Valmista perunasose. Paista härkäpapumuru kuumalla pannulla ja mausta mustapippurilla, suolalla. Nosta härkäpapumuru hetkeksi sivuun odottamaan.
- Hauduta pannulla öljyssä ja hunajassa sipulisuikaleet, mausta timjamilla.
- Öljyä uunivuoka ja kaada perunasose vuoan pohjalle jättäen pinnan hieman rosoiseksi ja ripottele pinnalle härkäpapumuruseos ja muruseoksen päälle sipuliseos.
- Yhdistä ranskankerma ja tuorejuusto kulhossa. Lusikoi nokareina sipuliseoksen päälle.
- Paista uunissa 200 asteessa n. 15min.